Valintakokeet

Digitaalinen AMK-valintakoe suomenkielisiin hakukohteisiin järjestetään syksyn 2019 yhteishaussa ajalla 29.10.-1.11. Hakija suorittaa kokeen omalla kannettavalla tietokoneellaan ammattikorkeakoulun tiloissa. Voit osallistua kokeeseen Lahdessa, jos yhteishaussa valitsit koepaikaksesi LAMKin. Koepaikan osoite on Mukkulankatu 19.

Jos olet hakenut englanninkieliseen hakukohteeseen, löydät valintakokeista tietoa sivun alareunasta.

Ei ennakkovalmistautumista  

Valintakokeessa arvioidaan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin. AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista, eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä.  

Erillisiä soveltuvuuskokeita ei järjestetä tämän syksyn yhteishaussa. Huomaathan kuitenkin, että sosiaali- ja terveysalalla on toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia

Valintakoetilaisuuden kesto vaihtelee 2-6 tunnin välillä riippuen hakukohteisiisi kuuluvista osioista. Varaathan siis aikaa! 

Ei erillistä kutsua valintakokeeseen

AMK-valintakokeeseen ei lähetetä erillistä valintakoekutsua. Yhteishaun hakulomakkeella tehty valintakoepaikan ja -ajan valinta toimii ilmoittautumisena. Voit noutaa tunnisteena toimivan henkilökohtaisen QR-koodisi opintopolusta viikolla 43. Sinulla tulee olla tunniste mukana valintakoetilaisuudessa, joten varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna.   

Mitä mukaan, mitä ei? 

AMK-valintakoe tehdään omalla tietokoneella.  

Tietokonetta koskevat vaatimukset löydät osoitteesta ammattikorkeakouluun.fi. Huomioithan, että kokeeseen ei pääse ilman omaa konetta. Muista huolehtia, että koneen akku on ladattu täyteen ja virtapiuha on mukanasi.  

Lisäksi voit ottaa mukaan langallisen hiiren. Langattomat hiiret ovat kiellettyjä. 

Ota mukaasi koneen lisäksi: 

  • Henkilökohtainen tunniste eli QR-koodi 
  • Voimassa oleva virallinen kuvallinen henkilöllisyystodistus 
  • Kynä 
  • Eväät ja juomapullo 

Todistusvalinta ja AMK-valintakoe

Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

Saapuminen koetilaisuuteen

Saavuthan valintakoetilaisuuteen ajoissa! Ilmoittautuminen alkaa tuntia ennen virallista koetilaisuutta. Koetilojen ovet suljetaan tasan klo 9 (aamupäivän koe) / klo 14 (iltapäivän koe). Myöhässä saapuneet eivät pääse kokeeseen.

LAMKin kampus sijaitsee Mukkulan kaupunginosassa osoitteessa Mukkulankatu 19. Paras tapa saapua on paikallisliikenteen bussit.  

Saapuminen bussilla

Linja-autot 13, 31 ja 32 saapuvat kampukselle Matkakeskukselta (linja-auto- ja rautatieasema) A-pysäkiltä. Linja 13 ei kierrä Kauppatorin kautta. Linjat 31 ja 32 kulkevat Matkakeskukselta torille ja jatkavat torilta D1-pysäkin kautta.

Tarkemmat reittitiedot löydät LSL:n reittioppaasta.

Saapuminen omalla autolla

https://www.lamk.fi/fi/info/kampus/saapuminen-kampukselle

Valintakoeviikolla voit pysäköidä parkkialueelle P1 merkitsemättömille paikoille. Tällöin alueella ei ole pysäköinninvalvontaa. Huomioithan kuitenkin, että paikkoja on rajallinen määrä. Jos tulet autolla, varaa riittävästi aikaa parkkipaikan etsimiseen.

Lisätietoja 

Tutustuthan valintakoeohjeisiin huolellisesti, lisätietoa löydät osoitteessa ammattikorkeakouluun.fi. 

Muistathan pitää huolta riittävästä ravinnosta ja levosta ennen valintakoetilaisuutta. Aivosi tarvitsevat energiaa!  

Tervetuloa ja tsemppiä kokeeseen! 

 

Kuva
ammattikorkeakouluun.fi

Ohjeita AMK-valintakokeeseen ilmoittautuvalle

Tarkempaa tietoa AMK-valintakokeesta ja koetilaisuudessa tarvittavista välineistä löydät ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Tutustu huolellisesti kokeeseen liittyvään ohjeistukseen.

Lisätietoa hakemisesta ja valintakokeista:

Hakijapalvelut
044 708 1385 tai 044 708 1386
hakijapalvelutatlamk [dot] fi