Safaripäiväkirja: Kemppi

Kuva
Kemppi logo

Työelämäsafari-hankkeen kakkoskierroksen toinen vierailu isompaan yritykseen tehtiin 31.10.2018. Kempille Lahden Okeroisiin. Saimme hyvän annoksen menestyksekkään yksityisen perheyrityksen henkilöstökäytännöistä neljän niitä toteuttavan asiantuntijan johdolla. Kiitos HR Director Anne Aaltonen, Personnel Supervisor Jukka Mandelin, HR Specialist Anu Vesaniemi ja HR Manager Miia Ylikorpi.

Vuonna 1949 perustettu hitsauslaitteisiin ja –tekniikkaan keskittynyt yhtiö työllistää yli 600 työntekijää 13 maassa. Kemppi on edelläkävijä alallaan digitaalisissa innovaatioissa, ohjelmistokehityksessä ja edistyneiden hitsausratkaisujen kehittämisessä. Sen oranssiset hitsauskoneet ovat väriläiskinä pistäneet silmään myös tekemillämme safarikierroksilla useammassakin paikassa.

Kempin erinomaisuus tulee sen ihmisistä. Tämä näkyi paitsi työhyvinvointikäytännöissä, jotka meille esiteltiin, myös esittäjien käyttämissä sanavalinnoissa. Mieleen jäivät lisäksi jatkuvasti kehittyvä yhteistyö työterveyshuollon kanssa, hyvinvointitilaisuudet, työtehtävien muokkaukset, tyhy-vuosikello, joustava työaika ja se, että siisteydestä ja valaistuksesta huolehtimista pidetään työhyvinvointitekoina.

Pääsimme tutustumaan päivittäin keskimäärin 350 hitsauslaitetta valmistaviin elektroniikka- ja kokoonpanotehtaisiin Jukka Mandelin opastuksella. Saimme jutella työpisteillä työntekijöiden kanssa. Oli ilahduttavaa huomata, kuinka Jukka muisti kaikkien työntekijöiden nimet ja kohtasi heidät tuttavallisella arvostuksella.

Kemppi webbikuva

Kempillä tunnustetaan työhyvinvointi –termin ’ameebamaisuus’ ja siihen liittyvien toimien hajanaisuus. Kehitettävää löytyy myös palautteen antamisen ja saamisen suhteen kuin myös siinä, että jokainen työntekijä kokisi vahvemmin oman vastuunsa hyvinvoinnistaan myös työpaikan ulkopuolella. Yksi kehittämisaskel on, että yhtiössä puhutaan työhyvinvoinnin sijaan vastedes työtyytyväisyydestä ja terveydestä. Sitä komppaamaan on slogan The Joy of Welding kääntynyt hyvinvointinäkökulmaan: The Joy of Well-Being.

Terveisin Työelämäsafari-hankkeen väki

 

Kirjoittaja: Elina Arasola (Asiantuntija, LAMK)

Kuvat: Kati Jaakkola (Projektipäällikkö, LAMK), Päivikki Heikkinen (Projektisuunnittelija, LAMK)