RESELL-kierrätyspalvelun testaus alkaa 10.6.: ”Sovellus palvelee romusta eroon haluavia kuluttajia, yrityksiä ja ympäristöä”

Kuva
RESELL-logo
RESELL-sovellusta vastaavaa kierrätyspalvelua ei ole Euroopan markkinoilla koskaan aikaisemmin nähty; Lahden ammattikorkeakoulun RESELL-hankkeessa kehitetty kierrätyssovellus onkin ensimmäinen laatuaan oleva tuottajavastuunalaisten jätejakeiden kierrätystoiminnoille suunniteltu digitaalinen palvelu. Uuden kierrätyssovelluksen testaus alkaa maanantaina 10.6.2019 ja siihen toivotaan runsaasti osallistujia. Ensimmäiseen testaukseen voivat osallistua kaikki Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Lounais-Suomen ja pääkaupunkiseudun alueiden yritykset sekä kuluttajat.

RESELL oli otsikoissa jo viime marraskuussa voitettuaan STORM-liikeideakilpailun. Uudenlainen kierrätyspalvelu tarjoaa noudon kierrätettäville romuille ja materiaaleille, kuten kodinkoneille tai huonekaluille. RESELL-mobiili- ja verkkopalvelu pohjautuu jätejakeiden paikkatiedon koottuun hyödyntämiseen ja käyttäjälähtöisiin palvelukonsepteihin. Sovellukseen kirjataan vain tiedot noudettavasta jätteestä ja paikasta, jonka jälkeen palvelu listaa käyttäjälle parhaimmat tarjoukset.

”RESELL palvelee romusta eroon haluavia kuluttajia, kierrätysyrityksiä ja ympäristöä. Innovatiivisen tekoälyn ansiosta romun keräystoiminta tehostuu, mikä taas tekee kierrätyksestä helpompaa ja edullisempaa. Kasvihuonepäästöjen vähentymisen lisäksi käyttäjä voi luottaa siihen, että noutoon jätetty materiaali kierrätetään vastuullisesti – yksikään romu ei päädy luontoon tai kehitysmaihin”, painottaa RESELL-hankkeen projektipäällikkö Niklas Kaikonen.

Ainutlaatuisen kierrätyssovelluksen ensimmäiseen testaukseen toivotaan runsaasti osallistujia, sillä siitä saatu käyttökokemus auttaa palvelun jatkokehityksessä. ”Palvelun testaukseen osallistuu kierrätysyrityksiä 4 eri alueelta ja mukaan toivotaan myös kuluttajia. Jos varastossa on esimerkiksi vanha sohva, pölyttynyt lipasto tai jo parhaat päivänsä nähnyt pesukone, niin nyt on oiva mahdollisuus raivata varasto kesäkuntoon ja olla ensimmäisten käyttäjien joukossa testaamassa kierrätyspalvelua”, vinkkaa Niklas. RESELL on saanut jo ennen testausvaihetta kannustavaa palautetta niin kuluttajilta kuin yrityksiltäkin; etenkin kierrätysyritykset ovat kiinnostuneita palvelusta ja haluavat olla mukana testauksessa.

Kiertotalouden ja digitaalisuuden yhdistävä tekijä: RESELL

RESELL-hankkeessa projektipäällikkönä toiminut Niklas korostaa, että vastaavaa palvelua ei Euroopasta vielä löydy. Suomessa voidaan todistaa digitaalisen kierrätyspalvelukonseptin toimivuus, mutta laajentamismahdollisuudet Eurooppaan ovat loputtomat.

RESELL-palvelua testataan kesän ajan 10.6.–31.8.2019. Näin aloitat kierrätyssovelluksen käytön:

  1. Siirry osoitteeseen: www.resell.fi.  
  2. Syötä palveluun tiedot mistä noudetaan, mitä noudetaan ja milloin noudetaan.
  3. Saat vuorokauden sisällä tarjouksia kierrätysyrityksiltä romun tai materiaalin noutamiseksi.

Lisätietoja:

Niklas Kaikonen | LAMK

044 708 5059, niklas [dot] kaikonenatlamk [dot] fi

RESELL on Lahden ammattikorkeakoulun ensimmäinen TUTLI-hanke eli projekti, jossa valmistellaan tutkimuksesta tullutta uutta liiketoimintaa. Hanketta rahoittaa Business Finland.