Puutekniikan koulutus vahvistuu kolmella uudella osaajalla

Kuva
LAMK
Lahden ammattikorkeakoululla on valtakunnallinen rooli puutekniikan insinööriosaamisen kouluttajana Suomessa. Koulutuksen osaamispohja laajenee merkittävästi, kun kolme uutta osaajaa aloittaa toukokuussa tekniikan yksikössä; kaikilla kolmella on kansainvälistä osaamista ja monipuolinen tausta mekaanisesta metsäteollisuudesta.

TkT Kristiina Lillqvist (os. Laine) on väitellyt Aalto-yliopistosta 2014 ja työskennellyt sen jälkeen poct doc -tutkijana Kungliga Tekniska Högskolanissa Tukholmassa. Kristiinan tutkimus on keskittynyt puun ominaisuuksien parantamiseen erilaisilla modifiointitekniikoilla. Hän vahvistaa erityisesti LAMKin puutekniikan tutkimus- ja tuotekehitysosaamista.

Esa Mikkonen, eMBA, on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran mekaanisen metsäteollisuuden kansainvälisissä tehtävissä ja nähnyt sen globaalin rakennemuutoksen sisältä päin. Hän vahvistaa LAMKissa erityisesti sahateollisuusosaamista.

DI Markku Levanen on työskennellyt automaatiosuunnittelussa, suunnittelupäällikkönä, vaativissa puulevyteollisuuden myyntitehtävissä sekä myynnin- ja tekniikan johtotehtävissä mekaanisen metsäteollisuuden yrityksissä. Hän tuo kokemusta myös kansainvälisestä projektitoiminnasta. Markun ydinosaaminen koostuu erityisesti automaatio- ja koneratkaisuista sekä niiden soveltamisesta puutekniikan eri sektoreille. 

”Uudet osaajat mahdollistavat monipuolisemman, laadukkaamman ja kansainvälisemmän koulutuksen sekä tutkimustoiminnan ja yritysrajapinnan vahvistamisen. Vuoden 2020 alussa starttaava LAB-ammattikorkeakoulu tuo mukanaan myös rakennustekniikan osaamisen ja uusi NiemiCampus tarjoaa loistavat mahdollisuudet koulutukseen sekä TKI-toimintaan.  Tässä on nyt erinomaiset pelimerkit tarjolla ja toivomme, että pystymme viestimään tästä potentiaalisille opiskelijoille. Puutekniikan insinööreille on tarjolla hienoja uramahdollisuuksia”, kertoo LAMKin tekniikan alan yksikön johtaja Silja Kostia.

Uusien osaajien palkkaamisen mahdollistaa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) strateginen rahoitus sekä säätiöiden, yhdistysten ja yritysten lahjoitukset LAMKin varainkeruuseen. Tavoitteena on vetovoimainen koulutus, joka takaa osaajat Suomen mekaaniselle metsäteollisuudelle. Kevään yhteishaussa 20.3.–3.4.2019 puutekniikan koulutus on tarjolla päivä- ja monimuotototeutuksena.

Lisätietoja puutekniikan opinnoista ja uramahdollisuuksista mekaanisessa metsäteollisuudessa:

Lisätietoja:

Silja Kostia
Yksikön johtaja
silja [dot] kostiaatlamk [dot] fi