Opetusministeri avasi LAMKin uuden edelläkävijäkampuksen

Kuva
Sanni Grahn-Laasonen
Perjantaina 9.11.2018 vietettiin Lahden ammattikorkeakoulun edelläkävijäkampuksen eli Iskun vanhaan huonekalutehtaaseen saneeratun uuden NiemiCampuksen avajaisia. Kampuksen aamupäivän avoimissa ovissa oli mahdollista päästä tutustumaan uusiin tiloihin ja LAMKin toimintaan. Avoimet ovet vetivät Mukkulankadun uudelle kampukselle lähes 900 vierailijaa.

Avoimiin oviin LAMK tarjosi kaikille Lahden lukion abeille kuljetuksen ja noin 70 opiskelijaa saapui tutustumaan uuteen edelläkävijäkampukseen. Lukiolaisia kierrätettiin kampuksella ja tutustutettiin eri koulutusaloihin; tekniikan alalla opiskelijat pääsivät myös kokeilemaan tekniikkaa käytännössä eli testaamaan mm. VR-laseja. Lisäksi uutta kampusta oli ihastelemassa eri yritysten edustajia ja asiantuntijoita, LAMKin strategisia kumppaneita sekä sidosryhmien jäseniä ja lahtelaisia ihmisiä. Avajaispäivästä historiallisen teki myös lähes kaikkien Lahden ammattikorkeakoulussa aiemmin rehtorina olleiden läsnäolo. 

Iltapäivällä järjestettiin erikseen kutsuvieraille kampuksen juhlalliset avajaiset, jossa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen avasi näyttävästi LAMKin NiemiCampuksen. Kutsuvierastilaisuuden kuitenkin aloitti Lahden ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen tervetulopuheellaan, jonka jälkeen Isku-Yhtymä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Vikström piti historiakatsauksen kehittyvästä kiinteistöstä eli miten Iskun vanhaan tehdaskiinteistöön saneerattu edelläkävijäkampus on muodostunut Mukkulaan. Kampuskehityksen tiimistä projektijohtaja Satu Hyökki ja lehtori Eveliina Kivinen sekä viestintävastaava LAMKO ry:stä Toni Tilsala esittivät matkakertomuksena uuden kampuksen suunnittelusta ja menneistä kampusprojektin vuosista.

Maailmanluokan korkeakoulukeskittymä Lahdessa

Ennen kampuksen virallista vihkimistä avajaistilaisuudessa oli myös Kiinteistön muutos huonekalutehtaasta tietotyötehtaaksi -paneelikeskustelu, johon osallistui Isku Learningin johtaja Elise Tarvainen, kampuksen pääsuunnittelija ja arkkitehti (SAFA) Seppo Markku H&M arkkitehdeiltä, suunnittelujohtaja ja pääsuunnittelija sekä arkkitehti (SAFA) Eija-Riitta Miettinen WSP:ltä, LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto, WSP Proko Oy:n yksikönjohtaja Kalle Bergholm, NordicSimulatorsin toimitusjohtaja Petteri Mäkelä ja LAMKin erityisasiantuntija Jukka Oresto sekä paneelin puheenjohtajana toimi Mari Rosberg LAMKista. Paneelissa keskustelu eteni kampusteesejä implementoitaessa; kampusteesit ovat toimineet koko kampuskehityksen perustana ja ne luovat pohjan uuden kampuksen toimintakulttuurille. Teesit nivoutuvat LAMKin arvoihin ja ne yhdistävät kaikkia lamkilaisia.

Pääpointeiksi nousi erityisesti kampuksen mahdollistamat hyödyt ja kampuksen vahvuus, joka nimenomaan on saman katon alla oleva arki, jossa törmää eri alojen opiskelijoihin, yrittäjiin ja yrityksiin sekä yhteistyökumppaneihin. Näin syntyy uusia oivalluksia, ideoita ja tuoreita innovaatioita sekä läpimurtoja tuotteissa ja palveluissa.

Tilaisuuden lopuksi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen virallisesti vihki ja avasi LAMKin NiemiCampuksen. Sanni kiteytti avaamisen yhteydessä, että maailmanluokan tiloilla tähdätään maailman huipulle ja luodaan uutta innovatiivista korkeakoulua, missä voi inspiroitua. Kampus vihittiin uudella taululla, joka koostuu ikään kuin palapelin paloista, jotka symboloivat myös kampuskehitystä: taulun taustalla näkyvät vanhat LAMKin kampukset ja taulun keskelle Sanni asetti lisäpalan eli täysin uuden, kaikki alat yhteen keräävän kampuksen.

Sanni Grahn-Laasonen avasi LAMKin edelläkävijäkampuksen.

Tätä on odotettu ja nyt se on virallista: Lahden ammattikorkeakoulun uusi edelläkävijäkampus on avattu! Tämä on rakennettu henkilökunnalle, opiskelijoille, Lahdelle ja alueen yrityksille sekä yhteistyökumppaneille. Tervetuloa!

LAMKin kampusteeseihin voit tutustua kampusoppaasta!

Lisätietoja:    

Satu Hyökki, projektijohtaja, LAMK

044 708 1747, satu [dot] hyokkiatlamk [dot] fi
 

Mari Rosberg, kehittämiskoordinaattori, LAMK

050 526 5825, mari [dot] rosbergatlamk [dot] fi
 

Laura Montonen, tapahtumakoordinaattori, LAMK

044 708 0335, laura [dot] montonenatlamk [dot] fi