Muotoiluinstituutin alumnin ja henkilökunnan yhteistyönä syntyy hienoja töitä

Kuva
Kääty: Saija Saarela
Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin alumnin ja henkilökunnan yhteistyönä syntyy hienoja töitä; Muotsikan alumni, kultaseppä ja korumuotoilija Saija Saarela on suunnitellut Aalto University Executive Educationin juhlakäädyn. Hopeasta valmistettu kääty edustaa modernia korusuunnittelua, jossa suunnittelutyö on tehty 3D-ohjelmistolla ja valmistamisessa hyödynnetty tulostusteknologiaa.

”Kääty on tärkeä osa akateemisen maailman protokollaa, jossa symboliikan pitää yhdistyä käytännöllisyyteen. Yhteistyömme Saijan kanssa lähti alusta alkaen oikealle polulle, ja Aalto EE:n arvot näkyvät käädyssämme helposti ymmärrettävällä tavalla”, toteaa Aalto EE:n toimitusjohtaja ja professori Pekka Mattila.

 ”Aalto EE:n kääty oli harvinaisen mieluisa toimeksianto, vastaavia projekteja on tarjolla erittäin harvoin. Pekka Mattilan maine taiteen ja muotoilun tuntijana nosti riman tavallistakin korkeammalle. Lopputulos tyydyttää kaikkia projektiin osallistuneita, mikä on luonnollisesti korumuotoilijalle se tärkein asia” kertoo puolestaan Saija Saarela.

Käädyn tammipuisen säilytyslaatikon ovat suunnitelleet ja valmistaneet muotoilijat sekä Muotoiluinstituutin henkilökuntaan kuuluvat koulutuspäällikkö Markus Toivanen ja lehtori Harri Kalliomäki. Säilytyslaatikon suunnittelua ovat ohjanneet arvokkuus, kestävyys, helppokäyttöisyys sekä käsimatkatavararajoitukset lentomatkailussa. 

Vuonna 1970 perustettu Aalto EE on Suomen arvostetuin johtamisen koulutukseen ja kehittämiseen erikoistunut yritys, ja se on eturivin toimijoita koko maailman mittakaavassa.

Aalto EE:n uutta käätyä käytettiin ensimmäisen kerran Aalto Executive DBA -ohjelmaan osallistuneen KTM Elina Kukkosen väitöstilaisuudessa. Käädyn lisäksi suunnittelutoimeksianto käsitti DBA-tohtorinhatun lyyran ja rintatunnuksen.

Kuva
Saija Saarela ja Pekka Mattila
Saija Saarela ja Pekka Mattila

Lisätietoja: