LAMKin tekniikan yksikölle mittava testamenttilahjoitus

Kuva
NiemiCampus Main entrance
Johtava yliopettaja emeritus Pekka Ilvonen on testamentannut Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan yksikölle satojen tuhansien eurojen lahjoituksen. Pekka Ilvosen nimeä kantava rahasto perustetaan osaksi LAMKin stipendirahastoa.

Testamentin mukaisesti rahaston tarkoituksena on kannustaa erityisesti kemian opiskelussa menestyneitä tekniikan alan opiskelijoita, jakamalla vuosittain opiskelijoille kannustusstipendejä hyvästä opintosuorituksesta, opetusta kehittävästä toiminnasta tai hyvästä opinnäytetyöstä sekä matkastipendejä tieteellisiin kokouksiin ja kansainvälisiin vaihtoihin. Myös tekniikan alan henkilöstölle voidaan myöntää kannustusstipendejä opetuksen kehittämisestä tai matkastipendejä tieteellisiin kokouksiin ja kansainvälisiin vaihtoihin.

”Pekka Ilvonen tuli Lahden teknillisen oppilaitoksen päätoimiseksi tuntiopettajaksi 1972 ja eläköityi yli 30 vuotta kestäneen työrupeaman jälkeen johtavana yliopettajana Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2004. Yliopettaja hänestä tuli 1996, kun LAMK sai vakinaisen toimiluvan ja ympäristötekniikan koulutusohjelma perustettiin. Pekka toimi myös ohjaavana opettajana ja Akavan luottamusmiehenä”, kertoo LAMKin tekniikan alan yksikön johtaja Silja Kostia.

”Hienoa, että Pekka Ilvonen halusi testamentata omaisuuttaan opiskelijoiden ja henkilöstön kehittämisen hyväksi – se on aina satsaus tulevaisuuteen. Ensimmäinen hakukuulutus pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian.”

Lisätietoja:

Silja Kostia | p. 050 387 1901 | silja [dot] kostiaatlamk [dot] fi