LAMKin opiskelijat toteuttivat Tulevaisuusvideo-hankkeen – katso Brädin aikamatka tulevaisuuteen!

Kuva
Tulevaisuusvideo-hanke
Tulevaisuusvideo-hankkeen videoiden tekijöitä ja näyttelijöitä.
Tiistaina 5.6.2018 vietettiin Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Tulevaisuusvideo-hankkeessa tuotettujen videoiden julkistamistilaisuutta. Tulevaisuuden uutislähetys -konseptiin pohjautuvat videot on toteutettu Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran rahoittamana hankkeena.

Videot ovat täysin LAMKin opiskelijoiden käsialaa suunnittelusta toteutukseen. Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat Terhi Ahava ja Laura Heikkinen olivat alusta alkaen mukana hankkeessa ja videoiden tuotantotiimissä apuna oli myös 9 mediatekniikan opiskelijaa.

Idea hankkeeseen lähti LAMKin kiertotalousväylältä, jossa Lahden kaupungin tilaamassa Fisu-projektissa opiskelijat selvittivät tulevaisuuden lahtelaisen perheen elämää yhden päivän ajan. Toteutettu loppuesitys oli lyhyt animaatiovideo, jonka Lahden kaupunki esitti Sitralle – tulevaisuusvideosta innostuneena Sitralta tuli pyyntö uuden tulevaisuusvideon käsikirjoitukseen. Tuotannosta tuli lopulta Tulevaisuusvideo-hanke, jota Sitra rahoitti 22 000 eurolla toteutuneiden kustannusten mukaan ja näin syntyi videokonsepti Tulevaisuuden uutiset.

 

Yhteistyötä monien tahojen kanssa

Videoiden pohjana toimii tulevaisuuden uutislähetys -konsepti ja tavoitteena on saada suomalaiset pohtimaan, miten omia elämäntapoja voisi muuttaa kestävämpään suuntaan.

- Videot tuovat hienosti esiin LAMKin kiertotalousosaamista ja koulutusta, miksipä konseptia ei hyödynnettäisi myös muiden tulevaisuusteemojen esilletuonnissa, pohtii Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan alan yksikön johtaja Silja Kostia ja jatkaa:

- Kyseinen projekti oli ainutlaatuinen siinä mielessä, että opiskelijat hankkivat rahoituksen Sitralta itse.

Yhteistyötä hyödynnettiin monien tahojen kanssa: tuotantotiimin perheenjäsenet ovat olleet mm. näyttelemässä, Muotoiluinstituuttiin rakennettiin kuvauksia varten virtuaalistudio, videoiden loppumusiikki on Vääksyn yhteiskoulun musiikinopettajan ja 7. luokan opiskelijan käsialaa sekä videoiden päätähtenä nähdään lahtelainen räppäri Brädi.

- Oli suuri kunnia olla mukana ja tärkeä aihe. Ennen videota olin jo ehtinyt lopettamaan mm. lihansyönnin ja videot opettivat paljon kestävästä kehityksestä, Brädi kertoi julkistamistilaisuudessa.

Tuotantotiimi oli tyytyväinen päänäyttelijän valintaan.

- Brädi oli videoiden kannalta täydellinen valinta. Hän oli upeasti sisällä omassa roolissaan ja on myös erittäin ympäristötietoinen. Brädin kanssa yhteistyö oli muutenkin sujuvaa ja antoisaa – upea pakkaus kaiken kaikkiaan, kertoo Tulevaisuusvideo-hankkeen projektipäällikkö Terhi Ahava.

Hankkeessa työskennelleiden Terhi Ahavan ja Laura Heikkisen tavoitteena oli myös verkostoituminen. 

- Oma oppiminen tässä hankkeessa on ollut valtavaa – olemme tutustuneet kymmeniin upeisiin ihmisiin ja olen tehnyt monia asioita, jotka eivät kuulu mukavuusalueelleni. Sieltä ulos pomppaaminen tarjosi kuitenkin paljon. Meistä tämä oli upea tilaisuus päästä tekemään yhteistyötä ympäristöalan ammattilaisten kanssa. Todellisuudessa videoprojekti on antanut meille kummallekin vielä paljon enemmän kuin vain hienoja yhteistyökokemuksia. 

Tulevaisuuden uutiset -videot ovat nähtävissä LAMKin Youtube-kanavalla, joihin myös Sitralla on rajoittamattomat käyttöoikeudet. 

 

Katso tulevaisuuden uutiset!