LAMKin lukuvuoden avajaisten kilpailun voittajajoukkue selvillä

Kuva
Misson Possible 2018 -voittajajoukkue
Kuva: (vas.) Viljami Nuutinen, Joona Nihti, Tiina Palmroos, Heidi Kohtala ja Ida Suhonen
Syyskuussa vietettiin Lahden ammattikorkeakoulun lukuvuoden 2018 avajaisia, missä nähtiin monia erilaisia aloittaneiden opiskelijoiden ideoimia myynti- ja toimintapisteitä. Nämä olivat osa Mission Possible -orientaatio-ohjelmaa ja kilpailua, joka on tarkoitettu aloittaville liiketalouden ja matkailun alan opiskelijoille. Myös Muotoiluinstituutin ensimmäisen vuoden opiskelijat kehittivät avajaisiin tuotteita ja palveluita osana Elä ja muotoile -opintojaksoa.

Matkailuliiketoiminnan opiskelijat Viljami Nuutinen, Tiina Palmroos, Heidi Kohtala, Joona Nihti ja Ida Suhonen kehittivät voitokkaan idean lukuvuoden avajaisiin – ryhmä siis suunnitteli käytännönläheisen konseptin, joka auttaa kanssaeläjiä arjessa.

 – Ideamme oli tarjota erilaisia palveluita kaikenikäisille ihmisille, jotta heidän arkensa helpottuisi ja vapaa-aikaa jäisi enemmän itselle. Ei lähdetty tarjoamaan palveluita suoraan tietylle ikäryhmälle, vaan kaikille vauvasta vaariin. Palvelutarjontamme koostui erilaisista arkiaskareista, selventää Viljami Nuutinen Mission Possible -kilpailun voittajajoukkueesta.

Liiketalouden ja matkailun alan lehtori Sami Heikkinen kertoo, että Mission Possible -kilpailun tavoitteena on antaa uusille opiskelijoille silmäys liikeidean kehittämiseen ja tarjota mahdollisuus päästä heti opintojensa alussa kokeilemaan omia taitojaan ja tutustua uusiin opiskelukavereihin. Mission Possible on kilpailu, jonka voittaa suurimman myynnin aikaansaanut joukkue.

– Kisassa hyvin pärjäävät joukkueet, joilla on skaalautuva idea. Pienillä hankinnoilla voi saada aikaan reilusti myyntiä. LAMKin opiskelija auttamaan arjen askareissa -joukkue voitti kilpailun oivallettuaan markkinaraon, johon he pystyivät omalla osaamisellaan tarjoamaan kilpailukykyisen ratkaisun.

Sovimme myös porukalla, että 20 prosenttia tuotosta annetaan Hope-yhdistykselle.

Voittajajoukkue sopi välittömästi Mission Possible -kilpailun ryhmäjaon jälkeen tapaamisen seuraavalle päivälle, jossa jokainen sai jo ensimmäiset kotitehtävät. Jokainen mietti kolme erilaista ideaa, jotka piti ns. myydä ryhmän jäsenille.

– Heittelimme kahvikupin ääressä mietittyjä ideoita ja päätimme porukalla, että valitsemme sellaisen konseptin, jolla voitamme kisan. Päädyimme ”Kuinka voimme auttaa” -ideaan, koska nykyään ihmisillä on aina kiire ja pienetkin arjen avut voivat olla isoja. Eli kilpailun voitto oli päätetty jo heti ensimmäisestä tapaamiskerrasta lähtien – kilpailunhaluista porukkaa, kun ollaan, iloitsee Viljami ja jatkaa:

– Myyntiä tuli lukuvuoden avajaisissa ennakoitua paremmin, mm. ikkunanpesua, mutta pääasiassa myynti oli kuitenkin ennakkomyyntiä. Kiinnostusta palvelut kyllä herättivät, mutta mahdollisesti torilta olisi löytynyt enemmän konseptillemme sopivia asiakkaita.    

Lukuvuoden avajaiset siirrettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti torilta FellmanniCampukselle myrskyvaroituksen vuoksi, mutta uusi myyntiennätys saavutettiin siitä huolimatta.

– Tänä vuonna tarjolla oli monipuolisesti erilaisia tuotteita. Kokonaisuutena teimme uuden myyntiennätyksen kaikkien tiimien kokonaismyyntimäärällä mitattuna. Moni tiimi myi valmistamansa tuotteet loppuun – tämä on erityisen hieno saavutus, kun otetaan huomioon avajaisten siirtyminen sisätiloihin FellmanniCampukselle, kiittelee lehtori Sami Heikkinen.  

Mission Possible -kilpailun voittajajoukkue päätti lahjoittaa myynnistä saaduistaan tuotoista 20 prosenttia Hope-yhdistykselle.

Opiskelijayhteistyö

Uusia ideoita ja ratkaisuja työelämän tarpeisiin – ota opiskelijan osaaminen hyötykäyttöön!

Tutustu opiskelijoiden yritysyhteistyöhön ja kehitä toimintaa opinnäytteiden, harjoittelujen ja opiskelijaprojektien avulla.