LAMKin kolme hanketta ottavat yhdessä suunnan Jukolaan

Kuva
Jukola 2018
Jukolan kuvapankki.
Jukolan viesti järjestetään Hollolan vaativassa suppamaastossa, supikossa, tulevana viikonloppuna. Jukolan taian aikovat kokea myös LAMKin kolmen eri hankkeen edustajat lähes 20 000 suunnistajan kanssa.

Suuren osallistujamäärän Jukola on mitä parhain tapahtuma houkutella ihmisiä mukaan vapaaehtoistöihin erilaisiin urheilutapahtumiin ympäri maailmaa. 

- Jukolassa kerätään nimiä SCULT-uutiskirjeen tilaajalistaan sekä mainostetaan ja markkinoidaan SCULT Finland Facebook-sivua. Samalla kiinnostuneita kehotetaan tykkäämään sivuista ja seuraamaan niitä, kertovat SCULT-hankkeessa työskentelevät Kirsi Kallioniemi ja Krista Mikkonen.

SCULT-hankkeessa pyritään luomaan urheilutapahtumiin vapaaehtoisten verkosto. Kansainvälisessä hankkeessa on mukana viisi maata: Suomi, Viro, Tanska, Belgia ja Liettua. SCULT kerää vapaaehtoisia etsiviä urheilutapahtumia ympäri maailman yhdelle nettisivustolle, josta vapaaehtoiset voivat helposti löytää itseään kiinnostavat tapahtumat ja saada lisätietoja.

Salpausselkä Geopark -hanke tähtää UNESCO Global Geopark -statuksen hakemiseen vuonna 2019. UNESCO Global Geopark on maailmanperintökohteen kaltainen YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCOn myöntämä nimike alueelle. Kansainvälisen verkoston muodostavat geopark-alueet sisältävät tieteellisesti merkittäväksi arvioituja geologisia kohteita. Salpausselkä Geopark sijoittuu Päijät-Hämeeseen Asikkalan, Heinolan, Hollolan, Kärkölän, Lahden, Padasjoen ja Sysmän alueelle. Täällä kansainvälisesti merkittävimpiä geologisia kohteita ovat juuri Salpausselät ja niihin liittyvät harjut runsaine pohjavesivarantoineen. 

- Jukolassa juostaan jääkauden muovaamassa Salpausselän suppamaastossa, geopark-alueemme ytimessä. On hienoa olla paikan päällä geologisesti merkittävällä alueella, iloitsee Kati Komulainen Salpausselkä Geopark -hankkeesta.  

Mennään metsään -hankkeessa kehitetään laadukkaiden retkeilyreittien verkosto Päijät-Hämeen kuntien ja muiden toimijoiden kanssa sekä edistetään luonto- ja hyvinvointimatkailuun liittyvää liiketoimintaa. Jukolassa LAMKin teltassa on esillä valokuvatauluja alueen hienoista luonto- ja retkeilykohteista.  

- Muotoiluinstituutin opiskelijat ovat kuvanneet Päijät-Hämeen luonto- ja retkeilykohteita, ja nyt ne tuodaan suuren yleisön nähtäville. Kauniit valokuvat voivat saada ihmiset enemmänkin liikkeelle ja innostumaan päijäthämäläiseen upeaan luontoon tutustumisesta, toivoo Niina Ihalainen Mennään metsään -hankkeesta.

LAMKin Jukolan teltassa on myös pientä toiminnallista ohjelmaa. Tervetuloa teltalle ja mukaan Jukolan taikaan. 

Lisätietoja:

  • Mennään metsään -hanke, Niina Ihalainen, 044 708 0083, niina [dot] ihalainenatlamk [dot] fi
  • Salpausselkä UNESCO Global Geopark -hanke, Kati Komulainen, 044 708 5024, kati [dot] komulainenatlamk [dot] fi
  • SCULT-hanke, Kirsi Kallioniemi, 044 708 0543, kirsi [dot] kallioniemiatlamk [dot] fi 
  • Krista Mikkonen, 0400 505 415, krista [dot] mikkonenatlamk [dot] fi

Teksti: Niina Ihalainen