Korkeakoulujen kevään 2019 yhteishaun ensimmäinen hakuaika päättyi keskiviikkona

Kuva
Hae kevään yhteishaussa!
Korkeakoulujen kevään 2019 yhteishaun vieraskielisten koulutusten hakuaika päättyi keskiviikkona 23.1. Ensimmäisenä hakuaikana 9.–23.1. Lahden ammattikorkeakoulussa oli tarjolla kaksi englanninkielistä AMK-koulutusta: liiketalouden Bachelor of Business Administration in International Business sekä sairaanhoitajan englanninkielinen koulutus Bachelor of Health Care in Nursing.

Ensimmäisten tietojen mukaan LAMKiin haki yhteishaun ensimmäisen hakuvaiheen aikana yhteensä 1046 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 228. Aloituspaikkoja vieraskielisten koulutusten yhteishaussa oli tarjolla yhteensä 65.

Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden ja matkailun sekä sosiaali- ja terveysalan yksiköiden johtaja Tuula Kilpinen uskoo vuonna 2017 käyttöön tulleiden lukuvuosimaksujen näkyvän edelleen vieraskielisten koulutusten hakijamäärissä.

”EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat opiskelijat ovat nykyään velvollisia maksamaan lukuvuosimaksuja ja näitä opiskelijoita on nimenomaan liiketalouden ja matkailun alalla. Olemme pysyneet hakijamäärissä viime vuoden tasolla”, kertoo Tuula Kilpinen ja jatkaa:

”Nursing-opiskelijoilta vaadittava suomen kielen osaamisvaade vaikuttanee myös hakijamäärään. Hakijamäärämme on kuitenkin kohtuullinen verrattuna verrokkikorkeakouluihin.”

Kevään yhteishaun toinen hakuaika 20.3.–3.4

Kevään 2019 korkeakoulujen yhteishaku jatkuu 20.3.–3.4., jolloin haettavana ovat LAMKin AMK- ja YAMK-tutkinnot kaikilta neljältä koulutusalalta. Tänä keväänä LAMKin englanninkieliset AMK-tutkinnot ovat ensimmäistä kertaa tarjolla myös yhteishaun toisena hakuaikana.

Lisätietoa koulutuksista ja hakemisesta löytyy LAMKin verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Päivi Kuosmanen, kehittämispäällikkö, LAMK

p. 044 708 1754