KOE18 Fashion Show keräsi Valkoisen Salin täyteen alan ammattilaisia

Kuva
Kuva: Jere Viinikainen / Junkyard
Kuva: Jere Viinikainen / Junkyard
​KOE18-muotinäytös järjestettiin 23.5.2018 Valkoisessa Salissa, Helsingissä. KOE Fashion Show on tunnettu ja paikkansa löytänyt tapahtuma Suomessa alan ammattilaisten keskuudessa. Tapahtuma keräsikin jälleen salin täyteen mm. muotitoimittajia, stylistejä ja bloggareita sekä useiden yritysten edustajia.

KOE Fashion Show on LAMKin Muotoiluinstituutin muoti- ja vaatetussuunnittelun vuosittainen tapahtuma, jossa esitellään valmistuvien opiskelijoiden opinnäytetyömallistot sekä 2. vuosikurssin Zero Waste eli jätteettömän suunnittelun asukokonaisuuksia. Lisäksi on vuosittain vaihtuva kolmas osakokonaisuus, joka tänä keväänä oli toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden konseptimallistot.

- Tunnelma on aina huippua, yleisö kannustaa ja ryhmä toimii. Iso kiitos kuuluu näytöksen pääkoordinaattorille Susanna Björklundille, jolla on rautainen ammattitaito ison työryhmän organisoinnista sekä näkemys sisällöstä. Kaikki sujui todella hienosti ja tätä näytöstä ei edes harjoitella edellisenä päivänä. Vastuuopiskelijat olivat tehneet todella paljon töitä näytöksen eteen, iloitsee muoti- ja vaatetussuunnittelun sekä puettavan muotoilun lehtori Minna Cheungja jatkaa:

- Tapahtuma mahdollistaa monialaisen työskentelyn. Tällä kertaa mukana oli tapahtumaväylän opiskelijoita liiketaloudesta ja graafisen suunnittelun opiskelija suunnitteli visuaalisen ilmeen sekä valokuvauksen opiskelijat olivat taltioimassa muotinäytöksessä. Näytökseen osallistuivat kaikki muoti- ja vaatetussuunnittelun ja puettavan muotoilun opiskelijat – kaikki työskentelivät hienosti yhteisen päämäärän eteen.

 

KOE Fashion Show on täysin opiskelijoiden käsialaa

KOE-muotinäytös järjestettiin jo kuudetta kertaa ja näytöksen järjestäminen vaatii opiskelijoilta paljon työtä. Tilaisuuden yhteydessä voi oppia näytöksen tai tapahtuman järjestämisestä aina sponsoreiden hakemisesta stailaamiseen ja musiikin valintaan. 

- Tapahtuma tarjoaa opiskelijoille tärkeän mahdollisuuden esittää omaa ammattitaitoaan sekä verkostoitua alan ihmisten kanssa. Tapahtuma toimii valmistuville opiskelijoille tietynlaisena ensimmäisenä ammatillisena esittäytymisenä. Näin ollen koemme KOE18-muotinäytöksen tärkeänä ponnahduslautana tulevia uriamme ajatellen, kertoo muoti- ja vaatetussuunnittelusta KOE18-näytöksen jälkeen muotoilijaksi valmistunut Anniliina Salmi.

Tänäkin vuonna opiskelijat saivat suoria yhteydenottoja tuotteista, joita halutaan lainata erilaisiin kuvauksiin ja esimerkiksi artisteille esiintymisasuiksi.

- Kuulin viime vuonna valmistuneelta opiskelijaltamme Enni Lähderinteeltä, joka voitti opinnäytemallistollaan Music TV Awards -palkinnon Lontoossa, että Lontoossa kovasti arvostettiin Ennin kokemusta ja osaamista näytöksen järjestämisestä sekä siitä, mitä kaikkea takahuoneessa tapahtuu. Keski-eurooppalaisilla opiskelijoilla ei tätä osaamista ollut, havainnollistaa Minna Cheung.  

Muotinäytöksen järjestäminen vaatii opiskelijoilta paljon töitä ja kärsivällisyyttä. Multitasking on merkittävä taito tapahtumatuotannossa, kuten muotinäytöksessäkin: näytös koostuu lukuisista erilaisista osa-alueista, jotka kaikki pitää ottaa huomioon.

- Pelkästään näytöksen järjestämiseen voisi käyttää puoli vuotta aikaa, mutta valmistuvina opiskelijoina työskentelimme samaan aikaan opinnäytetöidemme parissa. Moni ei taidakaan tietää, että me muoti- ja vaatetussuunnittelun neloset järjestimme näytöstä koskien lähes kaiken itse ja olemme vastuussa tapahtumasta sekä sen menestyksestä, painottaa Anniliina.

KOE18-muotinäytös sujui kokonaisuudessaan erittäin onnistuneesti ja järjestäjät ovat saaneet myönteistä, jopa ylistävääkin palautetta näytöksestä. 

- Mielestämme KOE on tunnettu ja paikkansa löytänyt tapahtuma Suomessa alamme ammattilaisten keskuudessa sekä saavuttaa vuosittain suuren suosion. Meille oli tärkeää brändätä KOE18 ammattitaitoisena, tasokkaana ja tyylikkäänä tapahtumana sekä lisätä entisestään ihmisten kiinnostusta ja tietämystä muotinäytöstä ja suunnittelijoita kohtaan, kiteyttää tuore muotoilija Anniliina Salmi.

Color my emotions
Kuva: Jere Viinikainen / Junkyard​