Keskusteluita-runojulistenäyttely

Kuva
Runomaraton 2019
Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti (graafinen suunnittelu) sekä Tampereen Yliopisto (monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriohjelma) osallistuvat yhdessä Lahden Runomaraton 2019 -tapahtumaan.

Keskusteluita-runojulistenäyttely tutkii, miten monikielinen ja monikulttuurinen runous manifestoituu typografisessa kontekstissa. Näyttelyssä pohditaan, miten tuoda eri kulttuurit yhteen ja vähentää ennakkoluuloja.

Näyttelyn runot ovat maahanmuuttajataustaisten runoilijoiden luomia, Tampereen yliopiston käännöstieteiden opiskelijoiden kääntämiä ja LAMKin Muotoiluinstituutin graafisen suunnittelun opiskelijoiden julisteeksi taittamia. 

Runoja suomennettiin kuudelta eri kieleltä (arabia, farsi, burma, hindi, venäjä, espanja), joista graafikot taittoivat alkuperäisen ja suomennoksen runojulisteiksi tutkien, miten typografia voi tukea monikulttuurista kielimaisemaa.

Projektissa ovat mukana Sivuvalo Platform ry ja sen pohjoismainen kattojärjestö Nolitch X. Näyttelyn runoilijat ovat Kawther AbuHani, Azita Ghahreman, Muhaned Durubi, Mohsen Emadi, Ye Yint Thet Zwe, Vidha Saumya, Polina Kopylova, José Luis Rico, Hamdam Zakirov, Zoila Forss ja Roxana Crisólogo.

Näyttely on nähtävissä Lahdessa 14.–16.6.2019 klo 11–19 osoitteessa Aleksanterinkatu 12, Keskustalon alakerta.

Mukana projektissa:

Marion Robinson ja Christoffer Leka Muotoiluinstituutti (LAMK) sekä

Anne Ketola Tampereen Yliopisto/Sivuvalo Platform.

Lisätietoja:
Helena Masalin, näyttelyn tuottaja
helena [dot] masalin1atstudent [dot] lamk [dot] fi | +358 44 90 66623