Keksi nimi LAMKin koordinoiman hankkeen mobiilioppaalle ja voita lähituotekori!

Kuva
Nimikilpailu
Mikä nimeksi matkailijoille suunnatulle mobiilioppaalle?

Paikalliset tarinat ja kiinnostavat kohteet jäävät harmillisen usein matkailijan saavuttamattomiin. Lahden ammattikorkeakoulussa on meneillään Päijät-Hämeen Liiton ja EAKR:n rahoittama Digikulttuurikylä-hanke, jossa nykyteknologia valjastetaan asiassa avuksi. Hankkeessa on tekeillä mobiililaitteissa toimiva opas, joka paljastaa paikan helmet, kiinnostavat nähtävyydet, putiikit ja kahvilat. 

Virtuaaliopas vinkkaa menovinkit ja kertoo kohteiden tarinaa. Maisemasta jo kadonneita kohteita voidaan palauttaa näkyviin matkapuhelimen näytön kautta lisätyn todellisuuden avulla. Oppaassa hyödynnetään kuvien ja tekstin ohella myös ääni- ja video-opastusta. Hankkeessa kohdealueena on Asikkalan Vanha Vääksy, jossa opas lanseerataan käyttöön kesäksi 2019.

Mobiilioppaalle haetaan nyt nimiehdotuksia kilpailun avulla 

Nimen pitäisi toimia suomeksi ja englanniksi sekä sosiaalisen median #hashtagina. Oppaan nimen ei tulisi suoraan kytkeytyä paikan nimeen, koska sen käyttöalue voi jatkossa olla laajempikin. 

Nimen keksijälle on luvassa muhkea 150 euron arvoinen lähituotekori, jonka lahjoittavat Lauran Kauppa ja Vääksyn Mylly Oy. Nimiehdotuksia voi jättää nettilomakkeen kautta, Asikkalan kirjastossa sekä Vanhan Vääksyn Kesän Avajaisissa lauantaina 9.6. Nimikilpailu ratkeaa kesän aikana.

​Kerro nimiehdotuksesi ja osallistu kilpailuun! 

Digikulttuurikylä

Lisätietoja: