Kansainväliset Erasmus Mundus -opiskelijat saavat tutkinnot LAMKista

Kuva
Karttapallo
Kansainvälinen maisteritason tutkinto, Master in Urban Climate and Sustainability (MUrCS), on kaksivuotinen ja täysipäiväinen sekä EU:n rahoittama ohjelma, jossa opiskellaan 2-3 eurooppalaisessa yhteistyöyliopistossa, joista yksi on Lahden ammattikorkeakoulu. Opiskelijat saavat kaikista korkeakouluista oman tutkinnon.

LAMK on ainoa suomalainen ammattikorkeakoulu, joka sai vuonna 2018 myönteisen päätöksen MUrCS-hakemukseen EU:lta. Kansainvälinen maisteritutkinto on myös hieno mahdollisuus, sillä EU rahoittaa opiskelijoiden kaksivuotiset opinnot maksalla kuukausittaiset stipendit.

”Yhdessä partnerikorkeakoulujen kanssa tuotettu maisterikoulutus luo entistä vahvemman siteen kansainväliseen koulutukseen ja on aiheena todella ajankohtainen: nimihän on Master of Urban Climate and Sustainability – eli pääteemana ilmastonmuutoksen vaikutukset kaupunkeihin”, kertoo LAMKin tekniikan alan yliopettaja Eeva Aarrevaara.

Ohjelmaa koordinoi Glasgow Caledonian University Iso-Britanniassa ja partnereita ovat University of Huelva Espanjassa sekä Lahden ammattikorkeakoulu. Opintojaksoilla vierailee myös muiden korkeakoulujen opettajia ja työelämän edustajia.

”Opiskelijat saavat LAMKista Master-tutkinnon ohjelmasta Urban Sustainability ja tutkintonimike on Master of Engineering. Opiskelijat aloittivat viime syksynä Glasgowssa ja koko ryhmä tuli Lahteen tammikuun alussa; osa heistä jää tänne loppuajaksi tekemään opinnäytetyötä ja täydentäviä opintoja”, selventää Eeva ja vinkkaa, että loppuvuonna samaiseen ohjelmaan on mahdollista hakea, mikäli kansainvälinen opiskelu niin Suomessa kuin ulkomaillakin kiinnostaa:

”Seuraavan aloitusryhmän haku on jo päättynyt ja olemme tekemässä yhdessä opiskelijavalintoja. Tämän jälkeen seuraava ja viimeinen haku aukeaa vuoden lopussa – ohjelmalle on kuitenkin mahdollista hakea jatkoa tämänkin jälkeen.” 

Erasmus Mundus -opiskelijat ovat tavattavissa LAMKin avoimien ovien päivänä 8.3.2019 klo 13–16. Tervetuloa tutustumaan ja juttelemaan kansainvälisestä maisteritutkinnosta!

Lisätietoja:

Eeva Aarrevaara
Yliopettaja
eeva [dot] aarrevaaraatlamk [dot] fi

LAMKin avoimet ovet 8.3.

Lahden ammattikorkeakoulu järjestää avoimet ovet NiemiCampuksella perjantaina 8.3.2019 – tervetuloa tutustumaan uuteen kampukseen ja opetukseen eri koulutusaloilla!