GoLocal –virtuaaliopas johdattaa paikalliseen elämänmenoon Vanhassa Vääksyssä

Kuva
Virtuaaliopas esittelee monipuolisesti Vanhaa Vääksyä
Vanhaan Vääksyyn voi tänä kesänä tutustua uuden GoLocal.fi -virtuaalioppaan avulla. Virtuaaliopas on laadittu Lahden ammattikorkeakoulun Digikulttuurikylä-hankkeessa, joka on saanut EAKR-rahoitusta Päijät-Hämeen Liitosta. Oppaan tavoitteena on tuoda paikallista elämänmenoa, palveluita ja Vanhan Vääksyn kulttuuriympäristön erityispiirteitä tunnetuksi digitaalisin keinoin, erityisesti lähimatkailijoille.

Matkustavaiset ja huvila-asukkaat ovat kuuluneet Vääksyn katukuvaan jo yli vuosisadan. Virtuaaliopas johdattaa poluille ja kohteisiin, joita kuuluisat herrasväet ja arkipäiväiset askeleet ovat vuosikymmenien saatossa kuluttaneet. Videot, äänitteet ja 360-kuvat tutustuttavat paikalliseen elämään, pienyrittäjyyteen ja kädentaitajiin.

Opasta on rakennettu vahvasti sisältö edellä. Tämä on luonut myös tekniset haasteensa, ja opas täydentyykin vielä ominaisuuksiltaan mm. kartta- ja reittitoiminnoilla. Tulossa on myös erikseen ladattava peli, jossa etsitään Vanhan Vääksyn kadonneita aarteita mm. lisättyä todellisuutta hyödyntäen. Sisällöntuotannossa on hyödynnetty Vanhassa Vääksyssä aiemmin toteutettua Kulttuuriympäristöstä hyvinvointia ja liiketoimintaa –hanketta, jonka yhtenä toimenpiteenä kerättiin paikan tarina- ja kuva-arkistoa. Paikalliset toimijat ja yrittäjät ovat olleet molemmissa hankkeissa vahvasti mukana. Oppaan myötä pienetkin yritykset pääsevät mukaan digitaaliseen matkailumarkkinointiin.

Projektin aikana virtuaalioppaaseen on tuotettu sisältöä pääosin Vanhan Vääksyn alueesta. Projektin päättyessä opas jää Asikkalan kunnalle, joka on osallistunut projektin omarahoitukseen. Kunnan on mahdollista laajentaa oppaan sisältöä muillekin alueille ja kohteisiin.

Virtuaaliopas toimii osoitteessa www.golocal.fi. Se on optimoitu toimimaan mobiililaitteissa. Tervetuloa tutustumaan Vanhan Vääksyn ja Asikkalan tarinoihin, ihmisiin ja paikalliseen elämänmenoon!