#digimatch lll – digipalveluiden kauppakeskus -tapahtumalle kaavaillaan jatkoa

Kuva
Digimatch III -tapahtuma
Lahden ammattikorkeakoulun uudella NiemiCampuksella järjestettiin #DigiLAHTI-hankkeen kolmas #digimatch-tapahtuma 23.11.2018. Aiemmista #digimatch-tapahtumista poiketen, tämä järjestettiin messutapahtumana, jossa näytteilleasettajina oli noin 20 eri osa-alueiden digiosaamisen asiantuntijoita. #digimatch III – digipalveluiden kauppakeskus -tapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä ja onnistuneelle messutapahtumalle toivottaisiinkin jatkoa.

Maksuttomassa ja kaikille avoimessa digimatch III -tapahtumassa tutustuttiin digitalisuuden tuomiin mahdollisuuksiin liiketoiminnassa suoraan digitalisaation ytimessä toimivien yritysten kertomana. Puheenvuoroissa kuultiin mm. mobiiliappien suunnittelusta, VR:n hyödyntämisestä tilasuunnittelussa sekä pilvipalvelujen kehityksestä ja hyödyistä datan säilyttämisessä. Paikalla oli myös käytössä neuvottelutiloja, joissa oli mahdollista käydä kahdenkeskisiä keskusteluja. Digiosaajien lisäksi messuilla oli ständejä #DigiLAHTI-hankkeen toimijoilla eli Ladecilla, LUTilla ja LAMKilla sekä tapahtumassa esiteltiin myös Lahden ammattikorkeakoulun uutta ura- ja rekrytointipalvelua LAMK Duunia.

Digimatch III

Kolmannen #digimatch-tapahtuman järjestämisestä vastasi LAMKin liiketalouden ja matkailun yliopettajana työskentelevä Ritva Kinnunen, joka on tyytyväinen messutapahtumaan.

”#digimatch-tapahtumassa haluttiin antaa paikallisille digipalveluja tuottaville yrityksille mahdollisuus matalan kynnyksen kontakteihin potentiaalisten asiakkaiden kanssa sekä helppo tapa yleisölle tutustua digitalisaation tuomiin uusiin palveluihin”, selventää messutapahtuman järjestäjä Ritva Kinnunen ja jatkaa:

”Tämä tapahtuma tuntui miellyttävän niin näytteillepanijoita kuin vieraitakin. Digimaailma muuttuu jatkuvasti ja tällaisille kurkistustapahtumille löytyy selkeä tarve; lisäksi paikan päällä syntyi myös oikeita asiakaskontakteja. Joskus digimaailmakin kaipaa perinteistä kohtaamista.”

Tapahtuma järjestettiin osana #DigiLAHTI-hanketta, jonka yhtenä päätavoitteena on edistää alueella digiosaamisen kohtaantoa.

”Tapahtuma järjestettiin messutapahtumana, jossa näytteilleasettajina oli eri osa-alueiden digiosaamisen asiantuntijoita. Digiosaajille tarjottiin myös mahdollisuus pitää vartin mittainen tietoisku osaamisaiheestaan. Aiemmat #digimatch-tapahtumat ovat olleet eri luonteisia”, kertoo #DigiLAHTI-hankkeen projektipäällikkö Sariseelia Sore ja jatkaa:

”Tunnelma oli hyvä ja paikalla oli runsaasti vieraita, etenkin opiskelijoita. Näytteilleasettajat olivat tilaisuudesta kiitollisia, mutta kehitystoiveeksi esitettiin vielä suurempaa kävijämäärää; erityisesti vierailevia yrityksiä ja digiosaamisen tarvitsijoita kaivattiin messuille lisää.”

Kyllä tämä niin hyvältä vaikutti, että luulen meidän jatkavan.

Tämänkaltaisille messutapahtumille on kysyntää ja #digimatch-tapahtumia toivottiinkin kahdesti vuodessa. Projektipäällikkö Sariseelia Sore ei vielä lupaa mitään, mutta onnistuneen messutapahtuman jälkeen on kuitenkin mahdollisuus jatkolle; #DigiLAHTI-hanke kestää vuoden 2019 loppuun saakka, joten sen puitteissa olisi vielä mahdollisuus järjestää toinenkin tapahtuma.

”LAMK valmistaa osaajia työelämän tarpeisiin sekä toimii alueen kehityksessä edistäjänä. Digiosaamisen tarpeiden määrän lisääntyessä on tärkeää tukea alueen digiosaajia löytämään potentiaalisia osaajia; lisäksi digiosaamista tarvitseville on merkittävää löytää osaajia alueelta. Näiden ohella LAMKin on äärimmäisen tärkeä olla mukana työelämän verkostoissa ja tällaisessa tapahtumassa niitä on mahdollista luoda”, pohtii Sariseelia.

#DigiLAHTI-hanke on Euroopan aluekehitysrahaston ja Päijät-Hämeen liiton rahoittama hanke, jota Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK), Lappeenrannan yliopisto (LUT) sekä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy toteuttavat tiiviissä yhteistyössä. LAMKin yhtenä keskeisenä tavoitteena on löytää keinoja alueen digiosaamisen sekä yritysten digitaalisuuteen liittyvien tar​peiden kohtaantoon. Hankkeen päätavoite on auttaa alueen yrityksiä tehostamaan toimintaansa ja luomaan uutta liiketoimintaa digitaalisuutta hyödyntäen.

Lisätietoja:

Sariseelia Sore
Lehtori
sariseelia [dot] soreatlamk [dot] fi