Design or die ESR -hanke tiivistyi videoksi

Kuva
Muotoilu
Design or die -luovasta osaamisesta uutta arvoa ja kilpailukykyä ESR -hanke päättyy vuoden lopussa. Hankkeen tavoitteet, toimenpiteet ja tulokset oli haastavaa koota yhdeksi paketiksi. Paljon on tehty, nähty, koettu ja opittu!

Design or die -hankkeessa on eri tavoin etsitty ratkaisuja muotoiluosaamisen laajempaan hyödyntämiseen yksityisellä, julkisella ja kolmannella sektorilla. Hankkeessa on muun muassa pohdittu muotoilijan ammatti-identiteettiä, kehitetty myyntiosaamista ja myynnin välineitä muotoilun keinoin, vahvistettu IPR -osaamista ja tuettu esimeriksi Lapin matkailupalveluja muotoilua hyödyntämällä. Toimintaa on ollut laajasti lähes kaikkialla Suomessa.

Hankkeen ovat toteuttaneet yhteistyössä LAMK, Aalto-yliopisto, Ornamo ry sekä Lapin yliopisto. Jokaisella toimijalla on ollut hankkeessa oma roolinsa.

Hankkeesta on tehty lyhyt video, jossa tiivistyy monta hankkeen ulottuvuutta:

https://www.youtube.com/watch?v=ptnlnLwtQcg

Hankkeen on rahoittanut Euroopan sosiaalirahasto. Hanke alkoi vuoden 2016 elokuussa ja päättyy 31.12.2018. Hankkeen videon on tehnyt teollisen muotoilun opiskelija Sini Roine. Yksi hankkeen kokeilu tämäkin.