Urheilijaystävällinen korkeakoulu

Kuva
Urheilijan LAMK

Urheilijaystävällisenä korkeakouluna  pystymme tarjoamaan opiskeleville urheilijoille:

  • Urheilijastatuksen 
  • Henkilökohtaisempaa ohjausta opintojen suunnitteluun
  • Opiskelevan urheilijayhteisön
  • Laajan seura- ja tapahtumayhteistyön
  • Urheilu-uran ja korkeakouluopintojen yhteensovittamismahdollisuudet 
  • Uuden kampuksen tarjoamat hyvinvointi- ja liikuntatilat (1200 m²)

Urheilijan oppimispolku käynnistyy syksyllä 2018 joustavana ja yhteisöllisenä koulutusjärjestelynä opiskeleville urheilijoille. Urheilijan oppimispolussa tuetaan opiskelevan urheilijan joustavaa ja yksilöllistä opintojen etenemistä hänen valitsemallaan koulutusalalla.  

Kenelle?

Urheilijan oppimispolku soveltuu uran aktiivivaiheessa oleville kilpa- ja huippu-urheilijoille sekä aktiiviuran jälkeistä työelämää suunnitteleville hakijoille, jotka haluavat ammattikorkeakoulututkinnon. 

Hakeminen

Urheilijan oppimispolulle tähtäävä opiskelija hakee Lahden ammattikorkeakouluun normaalin valintamenettelyn kautta valitsemalleen koulutusalalle. Lisätietoa Lahden ammattikorkeakouluun hakemisesta löydät täältä.

Opiskeluoikeuden saanut opiskelija voi hakea urheilijan oppimispolkuun. Haku tapahtuu Päijät-Hämeen urheiluakatemian kultatasolle hakemisen kautta. Lue lisää Päijät-Hämeen Urheiluakatemian hakumenettelystä täältä.

Opintojen aloitus

Urheilijastatuksen saavat opiskelijat aloittavat opiskelut oman koulutusalansa tutorryhmien kanssa. Opintojen alussa heille järjestetään lisäksi oma aloitusinfotilaisuus urheilijan oppimispolusta. Tavoitteena on tukea opiskelevaa urheilijaa heti opintojen alettua etenkin opintojen suunnittelussa suhteessa urheilu-uran tavoitteisiin opiskelujen aikana. Opiskelevat urheilijat muodostavat Lahden ammattikorkeakoulussa myös oman urheilijaverkostonsa, josta voi saada vertaistukea urheilun ja opintojen yhdistämiseen.

Tuki opintojen aikana

Opintojen aikana opiskelevaa urheilijaa tuetaan tuomalla esiin vaihtoehtoisia suoritustapoja, verkko- ja kesäopintomahdollisuuksia sekä etsimällä ratkaisuja joustavaan työharjoittelun suorittamiseen. Opiskelevalla urheilijalla on omalla alallaan henkilökuntaan kuuluva yhteyshenkilö, johon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä opintojen etenemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Opiskelevalla urheilijalla on myös mahdollisuus suorittaa 5-15 opintopisteen laajuiset Sportfolio-opinnot, osana täydentävää osaamista. Lisätietoa Sportfolio-opinnoista löydät täältä.

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelevasta urheilijasta tulee myös Päijät-Hämeen Urheiluakatemian kultatason urheilija. Päijät-Hämeen Urheiluakatemia tarjoaa monipuolisia tukipalveluita opiskelevalle urheilijalle. Lue lisää Päijät-Hämeen Urheiluakatemian tarjoamista tukipalveluista täältä.

Yhteistyö

Lahden ammattikorkeakoulu toimii yhteistyössä myös monien alueen urheiluseurojen kanssa sekä on mukana järjestämässä alueen urheilutapahtumia. Urheilevalla opiskelijalla on yhteistyön ansiosta mahdollisuus kerryttää ammatillista osaamistaan ja edistää opintojaan myös olemalla mukana urheilutapahtumien toteuttamisessa. Lahden ammattikorkeakoulu järjestää vuonna 2020 SELL Student Gamesit Lahdessa yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Tapahtuman alustavaan ohjelmaan kuuluu 17 eri urheilulajia ja osallistujia odotetaan olevan yli 1200 eri maista.   

Lahti ja Päijät-Hämeen alue urheilijalle

Lahti ja Päijät-Hämeen alue tarjoavat urheilijalle monipuoliset harjoitteluolosuhteet ja alueen vahvojen seurojen harjoittelumahdollisuudet. Pajulahden ja Vierumäen urheiluopistot sijaitsevat myös lähietäisyydellä. Asumisen kustannukset Lahdessa ovat kohtuulliset ja kilpailu- ja harjoittelumatkoille lähtö on sujuvaa Helsinki-Vantaan lentokentälle suuntautuvien nopeiden kulkuyhteyksien ansiosta.