Tutortoiminta

Kuva
LAMK

VERTAISTUTOROINTI

Vertaistutorit ovat uuden opiskelijan oppaita erityisesti opintojen alussa, jolloin usein opiskelijalle koulun lisäksi myös opiskelukaupunki on uusi. Tutorit tutustuttavat uudet opiskelijat kouluun, opiskeluympäristöön sekä muihin opiskelutovereihin. Hyvän tutorin ominaisuuksia ovatkin mm. sosiaalisuus, rohkeus, iloisuus, halu auttaa, ystävällisyys ja sitoutuneisuus.  

Vertaistutoreiden toiminta alkaa jo pääsykokeissa, jossa tutorit ovat opastamassa ja ohjaamassa sekä luomassa rentoa tunnelmaa, kun pääsykokelaita jännittää tuleva koitos. Seuraavan kerran uudet opiskelijat tapaavat tutorit orientaatiojaksolla. Silloin tutorit esittelevät koulun tiloja ja kampusta, neuvovat mistä mitäkin löytyy, ryhmäyttävät ja vastaavat kysymyksiin.

Tutoreiden tehtävät jatkuvat koko opiskelujen alun ajan pitämällä yhteyttä omaan tutorryhmään neuvomalla ja tarjoamalla tukea tarvittaessa sekä järjestämällä tapahtumia.

KANSAINVÄLINEN TUTOROINTI

Kansainväliset tutorit eli kv-tutorit toimivat tukena LAMKiin saapuville vaihto-opiskelijoille. Kv-tutor pitää yhteyttä vaihtariin jo ennen Suomeen saapumista ja tutor onkin usein ensimmäinen suomalainen kaveri vaihtarille.

Jokainen kv-tutor saa muutaman oman vaihtarin joita hän tutoroi koko heidän vaihdossa olo ajan. Tutor auttaa vaihtaria Suomeen kotiutumisessa, opastaa käytännön asioissa, neuvoo, ohjaa ja vastaa kysymyksiin. Kv-tutor osaa tai haluaa puhua englantia (tai muita kieliä) ja on kiinnostunut tutustumaan eri kulttuurin edustajiin.

DEGREE TUTOROINTI

Degree tutor on yhdistelmä vertais- ja kv-tutoria. Degree tutor opiskelee tutkintoaan englanninkielisessä koulutusohjelmassa ja hän tutoroi siinä koulutusohjelmassa opiskelevia uusia kansainvälisiä sekä suomalaisia opiskelijoita. Hän auttaa opiskelijaa tutustumaan ja sopeutumaan uuteen ympäristöön sekä mahdollisesti myös kokonaan uuteen kulttuuriin. Tutorit auttavat myös monikulttuurista ryhmää toimimaan yhdessä ja opiskelijoita tutustumaan toisiinsa, jotta he voivat olla toistensa apuna ja vertaistukena opiskeluaikana.

Lue lisää tuturtoiminnasta LAMKOn sivuilta