Opiskelun työkalut

Oma kannettava mukaan

LAMKissa noudatetaan ns. BYOD-periaatetta (Bring your own device). Opiskelijalla tulee olla käytettävissä opiskeluun oma päätelaite, joka on varauduttava ottamaan mukaan myös lähiopetukseen. Pääsääntöisesti suosittelemme aloittamaan opinnot mahdollisella jo olemassa olevalla laitteellasi. Kun laitetarpeet hahmottuvat opintojen käynnistyttyä, sinun on helpompaa hankkia omaan käyttöön parhaiten soveltuva laite. Päätelaitteellasi tulet pääasiassa käyttämään Office-pakettia, selainta ja muita kevyitä ohjelmia. 

Tekniikan alalla opintoihin tarvitaan kannettava tietokone, tabletti ei riitä raskaampien ohjelmistojen pyörittämiseen. Jos olet vasta hankkimassa laitetta, odota opintojen alkuun. Saat orientaatioviikolla ohjeistusta oikeanlaisen laitteen hankintaan. 

Lue lisää BYOD-käytännöstä

Lukkarikone

Lukkarikoneessa https://lukkarit.lamk.fi voit tutustua alkavan lukukauden opetusaikatauluihin. Tarvitset hakuehdoksi ryhmätunnuksesi, jonka löydät koulutuskohtaisista aloitustiedoista. 

Näin käytät lukkarikonetta.

Opinto-opas

Opinto-oppaasta https://opinto-opas.lamk.fi löydät kaikkien koulutusten opetussuunnitelmat. Koulutuksen opetussuunnitelmassa kuvataan sen rakenne ja eteneminen sekä osaamistavoitteet. 

Peppi 

Tärkein työväline opintojesi osalta on Peppi, https://peppi.lamk.fi. Opiskelijan työpöydällä hallinnoit tietojasi, suunnittelet opintojasi, ilmoittaudut opintojaksoille ja seuraat opintojen etenemistä. Opiskelijan sähköiseltä työpöydältä löydät linkit opiskelussa tarvittaviin sähköisiin työkaluihin ja ohjeisiin.

Reppu

Reppu, https://reppu.lamk.fi, on LAMKin Moodle-pohjainen verkko-oppimisympäristö. Useimmilla opintojaksoilla on oma Reppu-kurssi, jonka sisällä jaetaan opintojaksoon liittyvää materiaalia, tehtäviä ja käydään opintojaksoon liittyvää keskustelua sekä annetaan opintojaksoa koskevaa palautetta.

Tutustu Repun demokurssiin

Respa

Respa, http://respa.lamk.fi, on opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen intranet ja LAMKin pääviestintäkanava. Respassa viestitään kaikkia opiskelijoita koskettavista ajankohtaisista asioista ja muutoksista, ilmoitetaan tapahtumista, tulevista projekteista, tehdyistä töistä ja LAMKin arjesta.

Yammer

Yammer, https://www.yammer.com/lut.fi/, on LAMKin sisäinen keskustelualusta, jonne on luotu valmiiksi opiskelijoille tarpeellisia ryhmiä. Liity heti alkuun ainakin seuraaviin ryhmiin: oma koulutusalasi, Niemi Campus News, opiskelijapalvelut, opiskelijatapahtumat Lahti, LAMK & Saimia Students ja TalkIT. Ryhmät löydät etusivun LUT UNIVERSITY GROUPS -linkin takaa. 

LAMKapp

LAMKin oma mobiilisovellus, joka listaa mm. tekemättömät tehtävät ja niiden deadlinet, kampusravintoloiden ruokalistat ja tulevat tapahtumat. Sovellus hakee tietoa useista LAMKin järjestelmistä ja auttaa sinua pysymään kärryillä opiskeluissasi ja opintojen etenemisessä. Lataa LAMKapp mobiililaitteellesi AppStoresta tai Google Play -kaupasta.

Office 365

Tarjoamme täyden Office-paketin maksutta LAMKin opiskelijoille. Office 365 on sovellusten ja palveluiden kokoelma, jonka avulla voit työskennellä tehokkaasti eri laitteilla lähes missä tahansa. Office365-pakettiin kuuluvat mm. Word, Excel ja Powerpoint sekä OneDrive, jossa on tallennustilaa 1 TB verran. 

Lisätietoa Office-paketista Respassa (kirjautuminen LAMKin käyttäjätunnuksella)

Tulostus

Opiskelijoilla ja henkilöstöllä on tulostusmahdollisuus kaikilla LAMKin tietokoneilta. Tulostaminen pohjautuu käyttäjien henkilökohtaiseen tulostussaldoon. 

 

Kuva
LAMK App