GAS - Tavoitteen asettamisen ja saavuttamisen arvioinnin menetelmä

GAS –menetelmäosaamisella tavoitteellisesti kohti parempaa kuntoutumista.

GAS -menetelmä (Goal Attainment Scaling) on asiakkaan palvelun, hoidon tai kuntoutuksen tavoitteiden laatimisen ja arvioinnin apuväline. GAS:in avulla kuvataan selkeitä, tunnistettavia ja merkityksellisiä muutoksia asiakkaan / kuntoutujan elämässä.
GAS – Goal Attainment Scaling -koulutus on suunniteltu yhteistyössä Kelan kanssa. Kelan tavoitteena on GAS -menetelmän avulla tuoda Kelan järjestämään kuntoutukseen yhtenäinen välineistö kuntoutuksen tavoitteiden asettamiselle.
HUOM! GAS menetelmä on Kelan standardeissa palveluntuottajille.
Toteutusaika
04.11.2019 - 12.12.2019
Kolme lähiopetuspäivää: 4.11., 26.11. ja 12.12.2019
Opetuskieli
Suomi
Toteutustapa
Lähiopetus
Paikka

Lahden ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15140 LAHTI

Hinta
430 € + Alv 24 %

Koulutus toteutetaan Kelan koulutussuunnitelman mukaisesti. Koulutuksessa käydään läpi GAS-menetelmän perusteita, motivaation merkitystä tavoitteellisessa kuntoutuksessa, tavoitteen laatimisen prosessia sekä moniammatillisen työskentelyn ja haastattelumenetelmien perusteita.

 

Tavoitteet
Koulutuksen käytyäsi osaat:

• laatia GAS- menetelmän mukaiset tavoitteet, tarkistaa ja arvioida niiden saavuttamista
• motivoivaa haastattelua käyttäen tunnistaa, mitkä tavoitteet ovat realistisia ja merkityksellisiä
• soveltaa osaamista eri kuntoutusmuodoissa yksilöllisesti asiakkaan parhaaksi.
Kohderyhmä

Koulutus soveltuu sosiaali- ja terveysalan kuntoutuksessa tai kuntouttavassa hoidossa toimiville ammattilaisille sekä työllistymistä ja osallisuutta edistävien palveluiden parissa työskenteleville.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Koulutus toteutetaan kolmena lähiopetuspäivänä sekä itsenäisenä työskentelynä. Koulutus sisältää etukäteistehtävän, joka lähetetään koulutukseen hyväksytyille kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, sekä omaan työhön liittyvät välitehtävät.
Ryhmäkoko
20
Muuta tärkeää

Kouluttajat:

Pirjo Knuuttila, fysioterapian lehtori, GAS-kouluttaja
Heidi Savolainen, hoitotyön lehtori, GAS-kouluttaja

Kouluttajat ovat KELA:n kouluttamia GAS-kouluttajia.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen alla olevasta linkistä.

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen/tapahtuman alkua, lähetämme kutsun, joka sisältää tarkempia tietoja käytännön järjestelyistä, tai tiedon mahdollisesta koulutuksen/tapahtuman peruuntumisesta.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Ilmoittautumisaika
-
Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta. Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta. Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Peruutus on tehtävä kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostivahvistuksessa olevan peruutuslinkin kautta.