Yrittäjähenkinen Krista valmistui jopa vuoden etuajassa

Kuva
Krista Tuomi
Opiskelija-aktiivi ja yrittäjäasenteen omaava Krista Tuomi valmistui Lahden ammattikorkeakoulusta tradenomiksi jopa vuoden etuajassa. Tradenomin tutkinnon pituus on 3,5 vuotta, jonka Krista suoritti 2,5 vuodessa keräten hurjat 235 opintopistettä. Tuore tradenomi kertookin koulun olleen hänelle sekä työ että harrastus.

”Opintojen aikana tuli kerättyä paljon mielenkiintoisia kursseja ja projekteja, mistä pääsi kerryttämään opintopisteitä. Etuajassa valmistuminen on toki vaatinut paljon töitä, mutta tekeminen on ollut niin mukavaa, ettei se ole haitannut”, kertoo Krista Tuomi.

LAMKin liiketalous ei kuitenkaan ollut jatko-opiskeluja ajatellen Kristalle ensimmäinen vaihtoehto, vaan vahvana ykkösenä oli historian opinnot yliopistossa sekä pohdinnassa oli myös LAMKin fysioterapeutin koulutus. Muutaman mutkan kautta Krista päätyikin opiskelemaan liiketaloutta, koska se tarjoaa monipuolisesti erilaisia mahdollisuuksia työelämässä – tähän valintaan tuore tradenomi on ollut erittäin tyytyväinen.

”Tämä 2,5 vuotta LAMKissa on opettanut laajasti erilaisia työelämässä tarvittavia taitoja. LAMK tarjoaa parhaat mahdollisuudet opinnoille ja täällä on monipuolinen koulutustarjonta.”

LAMK on hyvä paikka opiskella!

Krista oli opiskeluaikana aktiivisesti mukana myös LAMKin opiskelijavetoisessa yrittäjyysyhdistys LAMK Entrepreneurship Societyssa eli LAMKESissa, ensin tuottamassa sisältöä eri kanaviin ja sen jälkeen LAMKESin puheenjohtajana 1,5 vuotta. Sen lisäksi, että LAMKES on opettanut naiselle yrittäjämäistä asennetta, on se myös kerryttänyt verkostoja tulevaisuutta ajatellen.

”Opintojen aikana olen päässyt kerryttämään kansainvälisiä verkostoja, mm. LAMKESin ja tutorina toimimisen kautta sekä olen myös tutustunut sellaisiin henkilöihin, kenen kanssa voisin perustaa esimerkiksi yrityksen tulevaisuudessa. Olen saanut LAMKista paljon hyviä ystäviä niin Suomesta kuin kansainvälisesti muualta päin maailmaa.”

Suomea, englantia, ruotsia, saksaa, venäjää ja espanjaa puhuva Krista toivookin, että voi hyödyntää monipuolista kieliosaamistaan työelämässä.

”Koen olevani valmis myös kansainväliseen uraan kieliopintojeni ansiosta; kielet ovat aina olleet lähellä sydäntä, joten olisi hienoa päästä käyttämään niitä myöhemmin työelämässä. Monipuoliset kieliopintomahdollisuudet ovat olleet suuri ihastukseni LAMKissa!”

”En yhtään yllättyisi, vaikka löytäisin itseni täältä LAMKista opiskelemasta vielä toista tutkintoa.”

Lahden ammattikorkeakoulussa on mahdollista kerätä monipuolisesti täydentävää osaamista eri koulutusaloilta ja näin opiskelija voi koota itselleen yksilöllisen osaamiskombon, jolla erottua työelämässä. Kristan opinnot ovat koostuneet mm. kielistä, markkinoinnista ja myynnistä sekä johtamisesta – lisäksi lukuisten projektien kautta on tullut projektiluontoista osaamista sekä käytännön työelämätaitoja.

”Opiskeluiden alussa toimin myyntiassistenttina rekrytointi- ja verkostoitumistapahtuma DuuniExpossa, jonka jälkeen lähdin mukaan LAMKESiin ja viimeisimpänä pääsin LAMKESin kautta järjestämään Lahden ammattikorkeakoulussa STORM-kilpailua, joka on Lahden alueen opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnattu liikeideakilpailu; järjestimme STORMin lähes kokonaan opiskelijavoimin. Lisäksi olen toiminut kansainvälisenä tutorina vuoden verran”, listaa Krista opintojen aikana kertyneitä projekteja ja jatkaa omista vahvuuksistaan, joita on päässyt LAMKissa kehittämään mm. täydentävän osaamisen opinnoilla:

”Tulen erottumaan työelämässä sillä, että olen monipuolinen osaaja ja sen lisäksi omaan yrittäjämäisen asenteen, jolla pääsee aika pitkälle. Olen päässyt LAMKissa kerryttämään kokonaisvaltaisesti kaikkia liike-elämässä tarvittavia tietoja ja taitoja, etenkin kielitaitoa.”

Tuore tradenomi siirtyy valmistumisensa jälkeen työelämään, mutta ei näe ollenkaan mahdottomana opiskella vielä toistakin tutkintoa LAMKissa – jatko-opiskelu siis kiinnostaa joko AMK- tai yliopistotasolla. Tulevaisuuden urahaaveissa ja -tavoitteena on yrittäjyys; määrätietoinen Krista kertookin, että erilaisia liikeideoita tulee kuin luonnostaan ja lähes päivittäin eli on vain ajan kysymys, milloin ensimmäinen yritys on perustettu.

”Yrittäjähenkisyyttä on oma-aloitteisuus sekä rohkeus tehdä ja ottaa riskejä”, kuvailee Krista.

Krista on siis ollut mukana monissa projekteissa, toiminut yhdistyksessä puheenjohtajana ja kansainvälisenä tutorina – isosta työmäärästä huolimatta valmistuminen mahdollistui jopa vuoden suunniteltua aikaisemmin. Miten tämä kaikki onnistui pienen pojan äidiltä?

”Perhe-elämän ja koulun yhdistäminen ei ollut ongelma, koska koen, että LAMKissa opiskelu on todella joustavaa. Vinkkinä tuleville hakijoille sanoisin, että pitää luottaa itseensä ja kannattaa lähteä mukaan mahdollisimman moneen eri projektiin LAMKissa. Uusi NiemiCampus mahdollistaa mahtavat puitteet opinnoille ja sen lisäksi uusi kampus tarjoaa hyvät mahdollisuudet yhteistyölle eri alojen opiskelijoiden kanssa.”