YAMK-opiskelijakin voi lähteä vaihtoon

Kuva
Ryhmäkuva Bordeauxista muiden vaihto-oppilaiden kanssa.
Ryhmäkuva Bordeauxista muiden vaihto-oppilaiden kanssa.
​YAMK-opiskelijat lähtevät harvoin vaihtoon. Salla Tanhuanpää teki poikkeuksen ja hyödynsi vaihtomahdollisuuden.

Salla Tanhuanpää suorittaa työn ohessa Lahden ammattikorkeakoulun LAMK Master Schoolissa ylempää AMK-tutkintoa, uudistava johtaminen (liiketalous). YAMK-tason tutkinnoissa opiskelijat harvoin lähtevät vaihtoon, mutta Salla palasi juuri opiskelijavaihdosta ja kokemus oli ollut vähintäänkin ikimuistoinen.

- Ikuinen kaukokaipuu saa reissulissun liikkumaan aina kun mahdollista. Opiskeluissani olen aina hyödyntänyt kv- ja vaihtomahdollisuudet. Rakkaus Ranskaan ja ranskankieleen on vetänyt useasti ainakin ranskankielisille alueille, jos ei itse maahan. Tällä kertaa vietin syyslukukauden 2017 Bordeaux´ssa, Ranskan lounaisrannikolla, INSEEC business school – Luxury Brand Management opinahjonani. Bordeaux on upea kaupunki, jossa voi yhdistää ranta- ja kaupunkiloman, sekä tutustua paikalliseen viinikulttuuriin ja vaikka poiketa Pohjois-Espanjan Baskimaahan surffaamaan ja herkuttelemaan!

Vaihtoaika on aina positiivinen kokemus, kun lähtee reissuun avoimin mielin tapaamaan uusia ihmisiä ja tutustumaan kulttuuriin. Tälläkin kertaa reissu oli erittäin antoisa, ja kannustankin kaikkia suorittamaan osan opinnoistaan ulkomailla, uudessa oppiympäristössä, ja uuden kulttuurin parissa!

Reissuista käteen jää aina paljon uusia ystäviä ja järjetön matkakuume sekä tietenkin mielenkiintoisen kurssivalikoiman anti. Kielitaitoakin saa parannettua roimasti.
 

Mitä eväitä olet opiskeluistasi saanut työelämää varten ja mikä on ollut haastavinta YAMK-opiskeluissa?

- Opiskelu työn ohessa on toisinaan haastavaa, mutta uutta opittua pääsee tuomaan heti käytäntöön, joka on oivaltavaa ja konkretisoi paljon asioita.

Ajankäyttö tuo haasteita työn, opiskelun ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen, mutta aika kuluu hurjan nopeasti erityisesti kivojen opiskelukaverien ansiosta.

Kenelle suosittelisit ylempää AMK-tutkintoa?

- Suosittelen LAMKia ja YAMK-tutkintoa erityisesti jo työssäkäyville, jotka haluavat päivittää osaamistaan ja vahvistaa aiemmin opittua ammattikorkeakoulussa; vaihto-opiskelua unohtamatta, se rikastuttaa opintoarkea!