Tapahtumatuotannon opinnoista Summer Upin sometiimiin

Kuva
Summer Upin sometiimi
Heidi Haataja ja Kati Ihanajärvi tekivät Summer Upin virallista somea.
Lahden ammattikorkeakoulussa on mahdollista rakentaa ja yksilöidä omaa osaamistaan esimerkiksi tapahtumaväylän opinnoilla, joka avaa oven erilaisten tapahtumien maailmaan. Heidi Haataja ja Kati Ihanajärvi ovat tyytyväisiä tapahtumatuotannon opintoihin, jotka tarjoavat monipuolisesti erilaisia työtehtäviä festivaaleilla ja tapahtumissa – vain muutama viikko taaksepäin opiskelijat tuottivat sisältöä Summer Upin virallisiin some-kanaviin!

Urbaanin musiikin festivaali Summer Up järjestettiin Lahdessa 13.–14.7.2018 jo 16. kerran. Lahden ammattikorkeakoulun kolmannen vuoden matkailuliiketoiminnan opiskelijat Heidi ja Kati ovat ottaneet tapahtumaväylän osaksi opintojaan ja se mahdollistaa restonomiopiskelijoille hauskan tavan kerätä opintopisteitä. Heidi ja Kati olivat osa Summer Upin viestintätiimiä, jossa opiskelijat keskittyivät somemarkkinointiin ennen festivaalia sekä festivaalin aikana.

- Kun kuulin, että Summer Up etsii sometiimiläisiä tapahtumaväylämme kautta, innostuin heti ihan valtavasti! Somessa tulee vietettyä paljon aikaa ja nyt, kun oli mahdollisuus vieläpä tienata opintopisteitä somettamisesta, niin todellakin halusin mukaan, kertoo Heidi.

Katille Summer Up oli jo neljäs tapahtuma, jossa restonomiopiskelija oli mukana tapahtumaväylän kautta.

- Somettaminen Summer Upissa oli ehdottomasti yksi kivoimmista tavoista tienata opintopisteitä. Työmme oli kuitenkin aika rentoa, kuten tällaisen rennon tapahtuman somettamisen kuuluukin olla, joten ehdimme itsekin nauttia festaritunnelmasta ja esiintyjistä sekä tietysti loistavasta säästä!

Työ somen parissa ei sijoittunut pelkästään Summer Up -viikonloppuun. Ennen festivaalia Kati ja Heidi suunnittelivat Summer Upin promotapahtumaan Kauppakeskus Trioon somemarkkinoinnin osuuden, jossa vierailijoiden oli mahdollisuus voittaa Summer Up -lippuja Twister-kisoissa. Trio-päivän yhteydessä opiskelijat toteuttivat lippujahdin Lahden keskustassa Instagramin Storyn välityksellä, jonka Heidi ja Kati suunnittelivat täysin itse. Lippujahdissa Summer Upin Instagramin Storyyn jaettiin kuvavihje, restonomiopiskelijoiden sijainti sekä koodilause: ensimmäisenä Katin ja Heidin luokse koodilauseen kanssa löytänyt voitti kahden päivän lipun Summer Uppiin.

- Itse festarin aikana teimme vielä viimeiset ns. somemarkkinoinnit Instagramiin ja Facebookiin, jonka jälkeen siirryimme tekemään Summer Upin Snapchattia sekä Facebook-storya. Tehtävänämme oli tuottaa näihin kanaviin mielenkiintoista, rentoa ja laadukasta sisältöä. Tein Summer Upin Facebook-storya eli käytännössä kuvasin keikkoja, yhteistyökumppaneita, fiiliksiä ja palveluita – homma oli todella hauskaa, tuumii Heidi, jota Kati täydentää:

- Festivaalin aikana Summer Upin somen tärkein tehtävä oli jakaa hyvää meininkiä ja fiilistä eteenpäin. Meitä oli yhteensä neljä tekemässä Summer Upin somea eri kanaviin festivaalin aikana, joten oli tärkeää myös sopia aikatauluista. Festareista huolimatta kuvatun materiaalin tuli olla selkeää ja informoivaa. Ei siis mitään sumeita tai heilahtaneita kuvia, vaan asiallista infoa ja fiilistelyä.

 

”On aivan eri asia päivittää omaa somea kuin organisaation”

Katin ja Heidin piti alussa tutkia, millaista yrityksien sosiaalisen median tekeminen on. Festivaalin somen tekemisessä tilannetaju paranee yleensä tapahtuman edetessä ja opiskelijat osasivat jo toisena päivänä tarkkailla ympäristöään eri tavalla sekä ajatella asioita uudesta näkökulmasta.

- Nykyään lähes kaikki ikäisemme nuoret osaavat päivittää some-kanavia, joita mekin Summer Upin yhteydessä käytimme, joten siinä ei sinänsä ollut mitään uutta. Kuitenkin on aivan eri asia päivittää omaa somea kuin organisaation – koen saaneeni ymmärrystä siitä, millaista on päivittää kanavaa, jonka pääasiallinen tarkoitus on antaa ihmisille tietoa ja herättää mielenkiintoa. Täytyy myös olla tarkkana lauseiden muotoilun kanssa väärinkäsitysten välttämiseksi, painottaa Kati.

Opiskelijat kokivat positiiviseksi myös sen, että heitä rohkaistiin tekemään persoonallisesti Summer Upin somea – näin vältyttiin samanlaisen sisällön muodostumiselta eri some-kanavissa.

- Tämän sometiimi-homman kautta opin paljon yrityksen somen tekemisestä. Aluksi saatoin ajatella, että eihän tuo nyt kauheasti perus somettamisesta erotu, mutta hyvin nopeasti huomasin, kuinka paljon suunnittelua ja opettelua vaatii somettaa yrityksen nimissä. Pitää ottaa huomioon monia asioita ja tuottaa sekä asiakkaalle, että yritykselle hyödyllistä sisältöä. Syksyllä pääsen hyödyntämään näitä oppeja tulevassa harkkapaikassani, häätapahtuman somen parissa, iloitsee Heidi ja listaa somen tekemisen olevan yksi haaveistaan työelämässä.

LAMKin tapahtumatuotannon opinnot ovat pidettyjä ja opintoihin voi lukeutua niin isot kuin pienetkin tapahtumat sekä niiden järjestäminen. Tapahtumissa opiskelijoilla on myös mahdollisuus verkostoitua uusiin ihmiseen – ja mahdollisesti tuleviin työnantajiin.

- Tapahtumaväyläopinnot ovat erittäin hyödyllisiä, mikäli tapahtumissa työskenteleminen kiinnostaa. Olen saanut väylän kautta arvokasta tietoa ja taitoa: tapahtumaväylän kautta saa oikeita kontakteja tapahtumajärjestäjien kanssa, kun tapahtumiin mennään oikeasti tekemään hommia. Samalla saattaa saada jalan oven väliin tulevaisuuden työelämää ajatellen. Tapahtumaväylän kautta olen päässyt mukaan huikeisiin tilanteisiin ja oppinut millaista tapahtumajärjestäminen todellisuudessa on, toteaa Heidi.

Työyhteisöjaksojen, projektien ja harjoitteluiden kautta monelle on avautunut ovi myös palkkatyöhön.

Summer Upin iloinen some-kaksikko Heidi ja Kati kuvailevat LAMKissa opiskelua joustavaksi ja työelämälähtöiseksi.

- Heti ensimmäisenä vuonna meillä restonomeilla oli kaksi työyhteisöjaksoa eli olimme yhteensä 4 kuukautta työelämässä. Lisäksi olemme tehneet paljon projekteja oman alan yrityksille ja saaneet niiden kautta valtavasti arvokkaita kontakteja. On ollut huippua päästä kehittämään alaamme ja tekemään oikeasti hyödyllisiä juttuja!

Yhdistele ennakkoluulottomasti ja kokoa näköisesi tutkinto

LAMKissa voit täydentää tutkintoasi monipuolisesti eri alojen kiinnostavilla opinnoilla ja esimerkiksi oppimisväylät ovat yksi tapa laajempien kokonaisuuksien valitsemiseksi.