Tapahtumatuotannon opinnoissa monipuoliset työskentelymahdollisuudet

Kuva
Elina Peltola
Täydentävä osaaminen on tärkeä valttikortti opiskelijalle – sen avulla on mahdollista yksilöidä ja rakentaa ainutlaatuinen osaamiskokonaisuus, jolla erottua työelämässä. Lahden ammattikorkeakoulussa täydentävää osaamista voidaan kerryttää esimerkiksi tapahtumaväylällä mielenkiintoisten tapahtumatuotantojen parissa. Palveluliiketoiminnan kolmannen vuoden opiskelija Elina Peltola valitsi tapahtumaväylän osaksi opintojaan.

- Olen tykännyt tapahtumaväylästä, sillä toiminnallinen oppiminen sopii minulle. Sen sijaan, että istuttaisiin luokassa kuuntelemassa luentoa, saan olla suunnittelemassa ja rakentamassa isoja ja pieniä tapahtumia. Tapahtumaväylässä pidän myös siitä, että opiskelijoille annetaan paljon vastuuta ja oma käden jälki näkyy itse tapahtumassa. 

Elina on päässyt väylän kautta tekemään monipuolisesti erilaisia tapahtumia: esimerkiksi vaihtoon lähteville opiskelijoille järjestettäviä Go Abroad -messuja ja isompia messuja, kuten DuuniExpoa. 

- Go Abroad -messut järjestimme opiskelijaporukalla alusta loppuun asti niin suunnittelun, markkinoinnin kuin rakentamisen ja purun osalta. DuuniExpossa olin osa ohjelmatiimiä ja koko ryhmän vastuulla oli DuuniExpon puhujien etsiminen, aikataulutus ja backstagesta sekä puhujista huolehtiminen. Lisäksi olen myös ollut rakentamassa näyttelyä Lahden Teollisuusseuran 75-vuotisjuhliin sekä esittelemässä FellmanniCampusta ulkomaalaisille vieraille. Tällä hetkellä työskentelen muotinäytösprojektissa ja vastuullani on erilaisia assistentin hommia aina lupa-asioiden hoitamisesta sähköpostien vastailuun. 

Koen tapahtumaväylän hyödylliseksi tulevaisuutta ajatellen

Tapahtumaprojekteissa on vahvasti läsnä ammatillisuus, projektinhallinta, viestintä- ja markkinointi sekä esimies- ja tiimitaidot. Tapahtumatuotannoissa työskentelymahdollisuuksia löytyy monipuolisesti asiakaskokemuksen, ympäristöprojektien, viestinnän ja tapahtumaelämyksen tehtävistä aina kansainvälisten tapahtumien median palveluihin sekä tapahtumatekniikan toteutukseen. Projektien avulla opiskelijat voivat verkostoitua ja luoda tulevaisuuden kannalta tärkeitä kontakteja työelämään.

- Koen tapahtumaväylän hyödylliseksi tulevaisuutta ajatellen. Olen huomannut sen vaikutukset jo nyt, sillä sain opinnäytetyölleni aiheen ja toimeksiantajan väylän kautta. Väylän opinnoista oli hyötyä myös, kun hain ja sain harjoittelupaikan Saksasta, jossa pääsen hyödyntämään tapahtumaosaamistani. Koen myös, että väylä on erittäin hyvä mahdollisuus verkostoitua ja saada jalkaa oven väliin erilaisiin yrityksiin. Tapahtumaväylän opintojen aikana kertyy kokemusta käytännön työstä, jota varmasti katsotaan hyvällä töitä hakiessa. On hienoa, että LAMKissa pääsee työskentelemään näin paljon erilaisten projektien parissa, Elina kertoo. 

 

Kesälukukausi 2018 tarjoaa huikeita tapahtumaprojektimahdollisuuksia 

LAMKin tapahtumatuottaja Marjo Leppä korostaa, että tapahtumaväylä on avoin kaikille LAMKin opiskelijoille ja mukaan voi hypätä non-stop.

Tapahtumaväylä on monialainen ja työelämälähtöinen tapahtumaosaamiseen keskittyvä opintokokonaisuus, joka koostuu kolmesta 15 opintopisteen moduulista: Crew, Backstage ja Access All Areas. Tapahtumaväylän opinnoissa työskennellään oikeissa tapahtumissa osana tapahtuman toteutustiimiä.

- Tulossa on lähes 20 000 suunnistajan Lahti-Hollola Jukola, Suomen ensimmäinen Nokian Tyres Ironman 70.3 triathlon -kilpailu, kansainvälinen kulttuurin ja taiteen suurtapahtuma Lahti Fringe Festival sekä urbaanin musiikin festivaali Summer Up, LAMKin energinen Event Manager Marjo Leppä listaa ja jatkaa:

- Tapahtumilla on jokaisella omat erityispiirteensä, joten jokainen tapahtumaprojekti on omanlaisensa ainutlaatuinen kokemus. Iltapukuillallisesta suurmäen huipulle ja taidelauantaista kansainväliseen huippukonferenssiin – keskeistä projekteissa on lopulta tapahtuman asiakkaille luoma elämys. Ja siinä samalla myös tapahtumatiimi saa ainutlaatuisia kokemuksia.

Oppimisväylät ovat monialaisia opintokokonaisuuksia, joissa opiskelija voi erikoistua esimerkiksi palvelumuotoiluun, kiertotalouteen tai yrittäjyyteen. Tapahtumaväylä on siis yksi näistä ja oppiminen perustuu tapahtumatuotantoihin. 

Tutustu LAMKin oppimisväyliin!