Palveluliiketoiminnan opinnot tarjoavat laajan valikoiman mielenkiintoisia kursseja ja projekteja

Kuva
Palveluliiketoiminnan opiskelija Lotta Golnick
​Lotta Golnick opiskelee palveluliiketoiminnan tradenomiksi toista vuotta Lahden ammattikorkeakoulussa. Lotta halusi suorittaa opiskelut omassa kotikaupungissaan eli Lahdessa ja LAMKia suosittelivat myös Lotan LAMKissa opiskelevat kaverit. Lotalla on pitkä kymmenen vuoden asiakaspalvelukokemus kaupan alan eri töistä, joten liiketalouden koulutukseen hakeminen oli luontevaa – etenkin palveluihin liittyvä opiskelu tuntui omalta jutulta.

Lotta on ollut mukana monissa erilaisissa projekteissa ja opiskelukokonaisuudet ovat olleet monipuolisia.

- Ensimmäinen työyhteisöjaksomme oli Lahti2017-kisoissa, joka oli aivan mahtava mahdollisuus päästä mukaan niinkin isoon ja merkittävään tapahtumaan. Kisoissa työyhteisö oli vaihteleva, koska olin aluksi töissä vapaaehtoisten vaatteiden jakokeskuksessa ja kisojen alettua toimin kisa-alueella VIP hostin tehtävissä erilaisissa VIP-tiloissa, Lotta kertoo ja jatkaa:

- Toinen työyhteisöjaksoni oli FC Lahdella, jossa olin mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa koulukiertuetta. Tämän työyhteisöjakson paikan sain LAMKin kautta ja en olisi voinut olla tyytyväisempi paikkaan, johon pääsin. FC Lahdella työskentely oli aivan erilaista kuin Lahti2017-kisoissa. Ensimmäiset työyhteisöjaksoni olivat mielenkiintoisia ja mahdollistivat monipuolisen oppimisen kahdessa täysin erilaisessa ympäristössä. Näihin kannattaa ehdottomasti panostaa, ja ne voivat avata paljon mahdollisuuksia tulevaisuuden kannalta.

Palveluliiketoiminnan opiskelijoilla on paljon itseopiskelua verkossa ja kursseista tehdään oppimispäiväkirjoja, jotka korvaavat kurssitentit. Kontaktitunneille työstetään ryhmätöitä ja keskusteluita sekä oppimista syvennetään työyhteisöjaksoilla. Lotta kuvailee haastavaksi pitkän työputken jälkeisen opiskeluiden ja aikataulujen suunnittelun, mutta ajankäyttöä oppii hallitsemaan opintojen edetessä.

LAMKissa on mahdollisuus oppia uutta ja päästä kokemaan uusia juttuja erilaisten projektien ja harjoitteluiden kautta.​
 

Lotta on harkinnut vaihtoon lähtemistä myöhemmässä vaiheessa opiskeluita. Hän haluaa päästä mahdollisimman monipuolisiin ja erilaisiin työyhteisöpaikkoihin sekä harjoitteluihin. 

- LAMKissa on mahdollisuus oppia uutta ja päästä kokemaan uusia juttuja erilaisten projektien ja harjoitteluiden kautta. Myös kaikki uudet tuttavuudet ja opiskelukaverit ovat olleet parasta, mitä LAMKissa opiskelu on tuonut – opiskelijabileitä ja tapahtumia unohtamatta. 

Lotta mieltää LAMKin hyväksi paikaksi opiskella mm. asiantuntevien opettajien ansiosta ja laajasta kurssivalikoimasta on helppo valita oman mieltymyksensä mukaan kiinnostavimmat ja hyödyllisimmät kurssit.