Muotsikan opiskelija suunnitteli kaupunkifestivaalin graafisen ilmeen

Kuva
Otto Raila
Lahden ammattikorkeakoulu on mukana järjestämässä Suomen ensimmäistä Lahti Fringe Festival -tapahtumaa. Tapahtumasta odotetaan upeaa ja värikästä festivaalijuhlaa, kun kulttuuri leviää Lahdessa paikkoihin, missä sitä tavallisesti ei näe. Muotoiluinstituutissa kolmatta vuotta graafista suunnittelua opiskeleva Otto Raila sai mahdollisuuden suunnitella festivaalin visuaalisen ilmeen.

- Alun perin opettajani Marion Robinson lähestyi minua mahdollisuudella suunnitella Lahti Fringe festivaalin logo. Fringen tiimi oli niin tyytyväinen työni jälkeen, että pyysivät minua myös jatkamaan itse festarin kanssa, kertoo Otto Raila.

Inspiraatio Lahden Fringe-festivaalin hieman raffimpaan ja räiskyvämpään ilmeeseen lähti miehen sanoin puhtaasti Lahdesta itsestään.

- Tämä kaupunki on äänekäs, karu, eikä pyytele anteeksi. Minusta oli ilmiselvää tuoda tämä esille, kun on kyse kaupunkifestivaalista.

Fringen ilmeen suunnittelu on iso sulka meikän portfoliohattuun.

Lahti Fringe Festival -tapahtuman ilmeen suunnittelu on ollut monipuolinen projekti, sillä kaikki visuaalinen, mitä Fringestä nähdään, on Oton tekemää tai pohjautuu hänen töihinsä.

Otto kertoo Muotsikan tarjoavan mahdollisuuksia erilaisiin projekteihin ja opinnot sekä työ ovat olleet mieluisia. Lahti Fringe Festival -urakan jälkeen uudet tuulet ovatkin jo edessä, sillä Raila lähtee syksyllä Japaniin vaihtoon.

Tutustu Ottoon: @pikkuraila

Lahti Fringe Festival 2018 -logo

KOE FRINGE!

Lahti Fringe Festival alkaa tänään – tutustu ohjelmaan!

Lahti Fringe Festival on uusi kaupunkikulttuuritapahtuma, joka hyödyntää perinteisen Lahden Taidelauantain pohjaa, laajentaen sen nelipäiväiseksi ja kokoaa erilaiset kulttuurituotannot saman sateenvarjon alle. Festivaalin yhtenä ajatuksena on saada kulttuuri leviämään paikkoihin, missä sitä ei tavallisesti aina näe. Lahden kaupunki avasi ovensa tälle kulttuuriväen, tapahtumatoimijoiden, tapahtuma- ja esiintymispaikkojen ja elinkeinoelämän yhteiselle ponnistukselle.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat LAMK ja Lahden kaupunki. Hankkeen mahdollistaa Euroopan aluekehitysrahasto ja Päijät-Hämeen liitto.

Medianomi (AMK), visuaalinen viestintä

Muotoiluinstituutissa opiskelet visuaalista viestintää graafisen suunnittelijan, mediasisällön suunnittelijan tai valokuvaajan ammattitehtäviin.

Valmistuessasi medianomiksi visuaalisen viestinnän alalle, sinulla on valmiudet työskennellä suunnittelijana, valokuvaajana ja/tai suunnittelet sekä toteutat visuaalisia sisältöjä eri medioihin. Työpaikkanasi voi olla esimerkiksi mediatalo, kustantamo, pelifirma, verkkosisältöjä tuottava tai palvelumuotoiluun ja digitaalisuuteen suuntautunut yritys tai suunnittelu-, viestintä- tai mainostoimisto.