Muotoiluinstituutin opiskelijayhdistys ry

Kuva
MIO ry:n logo
Muotoiluinstituutin opiskelijayhdistys ry on nimensä mukaisesti opiskelijoista koostuva ryhmä, jossa kaikki Muotsikan opiskelijat ovat automaattisesti järjestön jäseniä. Tuttavallisemmin Muotoiluinstituutin opiskelijayhdistyksestä puhutaan myös MIO ry:nä, joka viettää parhaillaan 20-vuotisjuhlavuotta.

”Kaikki lähtee oikeastaan meistä ja halusta, että koemme velvollisuutta järjestää asioita – rennon keskustelun kautta järjestyy vaikka ja mitä. Naurun lomasta tulee monta hyvää ideaa, joita lähdemme viemään eteenpäin ja delegoimme tehtäviä ryhmän kesken. Mitään emme koskaan tee yksin, vaan kaikessa mitä teemme, kuuluu jonkun muunkin ääni. Ja koska kaikki muotsikkalaiset ovat automaattisesti MIO:n jäseniä, saamme näiltäkin tiimoin hyvin paljon apua. Opiskelijoina me olemme luonnollisesti hyvinkin uteliaita: uskallamme kyllä sanoa ääneen mitä vaan ja ottaa uusia asioita järjestelyyn”, kertoo Muotoiluinstituutin opiskelijayhdistys ry:n puheenjohtaja Tiia Jokinen ja jatkaa, miten MIO eroaa esimerkiksi muista opiskelijayhdistyksistä:

”Olemme omasta mielestämme kaikki omina persooninamme hyvinkin luovia ja tunnollisia hallituksen jäseniä. Yhdessä muodostamme ryhmän, joka hyvässä huumorissa haluaa aidosti tehdä mukavia juttuja muillekin. Me ollaan jollain hassulla tavalla hyvin läheisiä, varmaan senkin takia, että meillä on kaikilla se sama päämäärä. Me ei kuitenkaan erotuta toisaalta muiden opiskelijoiden seasta mitenkään eri tavalla. Me ollaan kaikki MIO:ssa samalla viivalla, hallitus ja sen jäsenet. Tämä on tosi kaunis asia – koskaan ei tule sitä oloa, että jäisi yksin.”

MIO on kuin iso perhe.

Muotoiluinstituutin opiskelijayhdistys ei peri jäseniltään eli keneltäkään Muotsikan opiskelijalta maksuja, eikä pidä yllä jäsenrekisteriä. Uusi hallitus valitaan aina syksyisin MIO:n syyskokouksissa ja tällä hetkellä yhdistykseen kuuluu 9 hallituksen jäsentä.

”Tiia Jokinen hoitaa kunniallisesti puheenjohtajan virkaa ja vierellään hänellä on luottavainen varapuheenjohtaja Julia Carelse. Tapahtumista vastaavat Eetu Mäntynen ja Sara Korkka sekä Jutta Laulajainen häärää tunnollisesti sihteerityön parissa. Riku Rantaharju huolehtii raha-asioiden järjestelemisestä rahastonvastaavana sekä Aurora Johansson visualisoi ja huolehtii some-kanavista viestintävastaavana. Sonja Ovaskainen ja Olivia Leino ovat tärkeässä aktiivijäsenten roolissa ja ovat aina valmiita auttamaan missä tahansa. MIO on kuin iso perhe ja meitä on monen monta MIO-aktiivia hallituksen takana.”

MIO haluaakin viestittää Muotoiluinstituutin nykyisille ja tuleville opiskelijoille, että yhdistyksen jäseniä saa aina lähestyä haluamallaan tavalla ja tulla juttelemaan. Uudet ideat ovat tervetulleita ja osallistujia kaivataan suunnitteluvaiheisiin ja kokouksiin. MIO:n hallitus on helposti lähestyttävä, joka ryhmänä on yhdistyksen sanoin ”vain joukko ihmisiä, jotka tuppaavat saamaan sen kutsun kokouksiin, mutta menemme sinne, jotta saisimme asioita järjestettyä”.

Muotoiluinstituutin opiskelijayhdistys ry:lle 2019 on merkittävä juhlavuosi – MIO nimittäin täyttää 20 vuotta ja sitä juhlistetaankin isosti syksyllä.

”Haluamme järjestää arvokkaan ja hohdokkaan juhlan, missä alumnit pääsevät tapaamaan vanhoja tuttujaan ja nauttimaan nostalgiasta. Mahtava tilaisuus, jossa opiskelijoilla on mahdollista tavata kutsuvieraita muista kouluista ja tulla nauttimaan yhteishengestä.”

Kuva
MIO-ryhmä | kuva: Antti Turunen
Kuva: Antti Turunen | Muotoiluinstituutti