Monimuoto-opiskelija keräsi liki 290 opintopistettä

Kuva
Juuso Isoherranen
Kuvassa Juusolla on päällään Costo Wau -pipo ja Pure Waste Textilesin t-paita – näille yrityksille tuore tradenomi tekee nykyään logistiikkaan liittyen töitä.
Liiketalouden ja logistiikan monimuoto-opiskelija suoritti tradenomin tutkinnon neljässä vuodessa kahmien 289 opintopistettä. Miten tämä onnistui keväällä tradenomiksi valmistuneelta Juuso Isoherraselta?

Nastolasta kotoisin oleva Juuso haki neljä vuotta sitten Lahden ammattikorkeakouluun opiskelemaan, koska halusi jäädä Lahteen. 

- Mielikuvani LAMKista oli siinä vaiheessa hyvin neutraali. Hakuvaiheessa en tiennyt, että koulutukseeni kuuluu logistiikan opintoja ja logistiikka ikään kuin vahingossa valikoitui yhdeksi pääaineistani. Tutkintoni oli siis tavallinen tradenomin tutkinto, vaikkakin opintokokonaisuuteni oli normaalia huomattavasti laajempi.

Kai sitä vain tykkäsi opiskella laajasti ja paljon.

 

Juuso työskenteli viimeisen opiskeluvuotensa FellmanniCampuksen aulapalveluissa samalla, kun kirjoitti opinnäytetyötään ja suoritti yksittäisiä kiinnostavia opintojaksoja. Yhdeksi kiinnostavimmiksi kursseiksi Juuso listaa Minna Kuvajaisen Tietoisuustaidot -opintojakson ja Työelämän saksaa 2.

- 289 opintopistettä kertyi hyvin monestakin syystä. Opinnot venyivät tasan neljään vuoteen, vaikkei viimeisenä vuotena juuri opinnäytetyön ja Tipsit-vertaistukitoiminnan perustamisen lisäksi muuta opiskelua tapahtunutkaan. Joinakin lukukausina tein vain enemmän opintojaksoja kuin oli tarpeen, etenkin kieliopintoja tuli käytyä hurjasti. Erilaisista projekteista tuli myös opintopisteitä: Duuniexpo ja Tipsit-vertaistukitoiminta laajamittaisina esimerkkeinä ja ulkomaanvaihto sekä muu kansainvälinen toiminta, kuten kansainvälinen tutorointi ja kansainväliset intensiiviviikot värittävät opintopistekertymääni. Kai sitä vain tykkäsi opiskella laajasti ja paljon: johtamista ja viestintää, logistiikkaa, kiertotaloutta ja kulttuuriin liittyviä kursseja, kuten Doing business in India ja Doing business with the Russians. 

Tuore tradenomi lähti siis innokkaasti mukaan monenlaisiin täydentävän osaamisen opintoihin ja projekteihin. Rakkaimpiin muistoihin LAMKista liittyvät opiskelutoverit ja parhaimmat muistot ovat koostuneet mm. kansainvälisenä tutorina toimimisesta, kansainvälisistä intensiiviviikoista, vaihdosta sekä opiskelijabileistä.

 

Osaaminen yksilöityi täydentävällä osaamisella

Juuso kertoo LAMKin valmistaneen tai paremminkin kasvattaneen hänet työelämään. 

- Uskon, että viestintä- ja kommunikaatiotaitoni eivät olisi näin hyvät sekä lisäksi pitkien ja monipuolisten opiskelujeni aikana ehti kertyä kohtuullisesti itsevarmuutta tarttua uusiin ja pelottaviinkin haasteisiin. Olen erittäin tyytyväinen valitsemiini opintojaksoihin ja tutkintooni kokonaisuudessaan.

Juuso suosittelee monimuotototeutusta opiskeluissa niille, ketkä haluavat tehdä töitä opintojensa ohella.

- Opiskelu ei varmastikaan ole helppoa ja erilaisia haasteita tulee mm. jaksamisen suhteen, joten tietynlaista itsestään huolehtimista ja peräänantamattomuutta tarvitaan. Mielestäni monimuotototeutus työntää vastuuta opiskelusta vielä enemmän opiskelijalle, jolloin pitää olla tiettyä kypsyyttä ja velvollisuudentuntoa omien opintojen etenemisestä. Jos on halu kasvaa ihmisenä ja oppia itsestään uutta, monimuotototeutus sopii varmasti.

Juuso lomaili ansaitusti valmistumisensa jälkeen ja nyt tuore tradenomi aloittelee uraa Costolla ja Pure Waste Textiles Oy:llä logistiikkaosastoilla. Juuso muistelee opiskeluitaan lämmöllä ja opiskelu oli joustavuuden lisäksi hyvin monipuolistettavissa, kuten hurjista opintopistemääristä voi olettaa. Opettajat ja muu henkilökunta olivat mukavia ja opintojaksot mielenkiintoisia sekä LAMK on kansainvälinen, mitä Juuso pääsi hyödyntämään opintojensa aikana – Lahti on myös valmistuneen tradenomin kuvailemana sopivan kokoinen opiskelukaupunki. 

- LAMKissa monet asiat ovat mahdollisia, joista aluksi ei osannut edes haaveilla. Toki opiskeluissa on omat haasteensa, mutta itse on mahdollista vaikuttaa opiskelun mielekkyyteen ja motivaation ylläpitämiseen, mikä omalla kohdallani onnistui parhaiten opintojen radikaalilla monipuolistamisella. 

Vinkkejä opiskelijoille?

- On niin paljon vinkkejä, joita itsekin yritän noudattaa, mutta ehkä yksi tuntuu ikuisesti tärkeältä: menkää epämukavuusalueellenne. Mitä se tarkoittaa? Johtakaa ryhmätöitä, älkää tehkö ryhmätöitä aina samojen tuttujen ja turvallisten kavereiden kanssa, lähtekää mukaan projekteihin, ottakaa vastuutehtäviä, menkää juttelemaan sille siistille tyypille, tehkää paremmin kuin vaaditaan, epäonnistukaa ja oppikaa sekä tarttukaa tilaisuuksiin, jotka pelottavat teitä hyvällä tavalla. Lista on loputon ja opiskeluaika lyhyt – ottakaa opiskelusta kaikki irti. 

Yhdistä työ ja opiskelu

Tutustu liiketalouden ja matkailun alan koulutustarjontaan!