”LAMK on avoimesti urheilijamyönteinen korkeakoulu”

Kuva
Pinja Ekström
Lahden ammattikorkeakoulu tukee fysioterapeuttiopiskelijaa ja elinsiirron saanutta juoksijaa Pinja Ekströmiä hänen kilpailu-urallaan. Toista vuotta LAMKissa fysioterapiaa opiskeleva Pinja palasi juuri Englannista, missä nainen osallistui World Transplant Games -kilpailuun eli elinsiirtourheilun MM-kisoihin.

”Juoksin MM-hopealle 100-, 200- ja 400 metrin matkoilla sekä 4x100 metrin juoksussa viestijoukkueen jäsenenä. Viestitulos on uusi elinsiirron saaneiden Suomen ennätys. Hävisin kullan omilla matkoillani ikäsarjaan katsomatta maailman nopeimmalle elinsiirron saaneelle naiselle, joten kovin harmissani en voi olla! Päämatkallani, 400 metrillä, olin ikäsarjaan katsomatta 2. nopein nainen ja tulokseni 68.77 sekuntia on uskoakseni kaikkien aikojen kolmanneksi paras MM-kisoissa juostu aika. Kaikkiaan olen tyytyväinen – mitalisijaa lähdin tavoittelemaan ja niitähän tuli. Iso kiitos LAMKille tuesta”, iloitsee Pinja.

Pinja osallistuu myös keväällä Lahdessa järjestettävään kansainväliseen SELL Games 2020 -opiskelijaurheilukilpailuun. Opiskelijoiden Liikuntaliitto on myöntänyt kansainvälisen ja monilajisen opiskelijaurheilutapahtuman SELL Student Games 2020 -järjestäjäoikeuden Lahden ammattikorkeakoululle.

”Urheilu ja fysioterapeuttiopinnot jossain määrin myös tukevat toisiaan”

LAMKissa fysioterapeutiksi opiskeleva Pinja kertoo yhdistävänsä hyvin kaksi itselleen tärkeää asiaa: urheilun ja opiskelun. Mitään erityisiä ratkaisuja näiden yhteensovittamiseksi Ekströmin ei ole tarvinnut tehdä, mutta auttavia tekijöitä ovat olleet mm. edeltävien opintojen AHOTointi, oman opintokokonaisuuden aktiivinen suunnittelu sekä valmentajan kanssa kommunikointi opintojen aikatauluista.

”Treeniohjelmassa olen hyödyntänyt niitä päiviä, kun kouluhommat työllistivät vähemmän, ja vastaavasti joskus kevensin niitä päiviä, kun koulu vei enemmän aikaa. Oma urheilu ja fysioterapeuttiopinnot jossain määrin myös tukevat toisiaan ja uskoisin, että tulevalla lukukaudella tämä vielä lisääntyy, kun opintojaksot sisältävät mm. tuki- ja liikuntaelimistön harjoittamista sekä -fysioterapiaa.”

Ekström painottaa, että aktiivinen suunnittelu mahdollistaa sujuvan opiskelun ja urheilun yhdistämisen – esimerkiksi työharjoittelun osalta on hyvä huomioida, että se on jokseenkin intensiivisempää kuin teoriapainotteinen opiskelu, joten se kannattaa Pinjan mukaan huomioida kokonaiskuormituksessa.

”LAMKissa opiskelu on mukavaa, meillä on hyvä ryhmä ja pidän siitä, että LAMK on avoimesti urheilijamyönteinen korkeakoulu. Uskon, että LAMK antaa minulle hyvät valmiudet tulevaan työhöni fysioterapeuttina. Oma aktiivisuus opintojen suunnittelussa ja edistämisessä on kuitenkin tärkeä lähtökohta”, kiteyttää Pinja Ekström.

Pinjan urheilijaelämää voi seurata Instagramissa ja Facebookissa: