Harjoittelu käynnisti uran viestinnän ammattilaisena

Kuva
Tytti Myöhänen
Työharjoittelu Lahden ammattikorkeakoulun markkinointi- ja viestintätiimissä avasi ovia 22-vuotiaalle Tytti Myöhäselle.
​Kesällä 2015 olin juuri palannut Suomeen viiden Iso-Britanniassa vietetyn kuukauden jälkeen. Sain kyseisestä opiskelijavaihdosta uutta motivaatiota opintoihini ja päätin, että haluan valmistua tradenomiksi keväällä 2016, puoli vuotta alkuperäistä valmistumispäivää aiemmin. Tuolloin minulla oli suorittamatta muutamien opintojaksojen lisäksi myös työharjoittelu sekä opinnäytetyö. Jotta sain kaiken valmiiksi ajoissa, minun piti löytää harjoittelupaikka jo heti alkusyksystä. Kyselin mahdollisista paikoista kavereilta sekä selasin työpaikkailmoituksia netistä. Eräänä päivänä kävin moikkaamassa kaveriani hänen harjoittelupaikassaan ja hän kertoi, että LAMKin viestintätiimi etsii joukkoonsa viestintäharjoittelijaa. En miettinyt asiaa kahta minuuttia kauempaa ja laitoin hakemuksen eteenpäin. Muutaman viikon päästä olin jo oman työpöytäni takana kirjoittamassa ensimmäistä artikkeliani.

Monet opiskelukaverini kysyivät minulta, että miksi ihmeessä jäin suorittamaan harjoitteluani juuri LAMKiin. Mä en ole katunut mun valintaa missään vaiheessa, päinvastoin. Pystyin helposti suorittamaan työn ohessa puuttuvia opintojaksoja sekä sain aiheen opinnäytetyölleni. Jo heti ensimmäisestä työpäivästä alkaen minut otettiin hyvin vastaan ja koin olevani osa tiimiä. Mielipiteitäni ja ideoitani arvostettiin, sillä kuuluinhan samalla yhteen viestinnän tärkeimmistä kohderyhmistä - nykyisiin opiskelijoihin.

“Sain varmuutta siitä, että olen juuri oikealla alalla”

Kymmenen kuukauden harjoitteluni aikana opin paljon uusia asioita markkinoinnin ja viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta, valokuvauksesta sekä tapahtumien järjestämisestä. Ammattitaitoinen tiimi ohjasi ja tuki minua koko ajan. He kannustivat minua toteuttamaan ideoitani, mikä puolestaan teki ihmeitä ammatilliselle itsevarmuudelleni. 

Kerrytin harjoitteluni aikana paitsi kokemusta, mutta myös uusia verkostoja. Näiden avulla sain työpaikan, jossa pääsen tästä syksystä eteenpäin haastamaan itseni ja aloittamaan urani viestinnän ammattilaisena. Harjoittelu oli ehdottomasti yksi tärkeimpiä käännekohtia opiskelijavaihdon lisäksi mun elämässä tähän mennessä. Sain varmuutta siitä, että olen juuri oikealla alalla. Kirsikkana kakun päällä on tradenomin tutkintotodistus, jonka sain käteeni kesäkuussa 2016.

 

Teksti: Tytti Myöhänen

Kuva: Minna Mujunen