Kuva
rebuilt

Rebuilt – Lahden Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely 6.–29.5.2019

Tapahtuma-aika
6.–29.5.2019
Tapahtuman sijainti
NiemiCampus
Mukkulankatu 19, 15210 LAHTI
LAMK:n rooli
Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin vuoden 2019 opinnäytetyönäyttely Rebuilt avaa ovensa NiemiCampuksella 6.5.2019, osoitteessa Mukkulankatu 19.
Tapahtuman agenda

Muotoiluinstituutti tunnetaan Suomessa yhtenä johtavana muotoilun ja visuaalisen viestinnän oppilaitoksena. Nyt Muotsikka tuo opiskelijoidensa osaamista esille yhteisen näyttelyn merkeissä. Näytillä on valmistuvia opiskelijoita ja heidän opinnäytetöitään kymmeneltä eri Muotsikan suuntautumisalalta, muotoilun sekä visuaalisen viestinnän puolelta. Näyttely on tuotettu opiskelijavoimin konseptin ideoimisesta rakenteisiin ja visuaalisen ilmeen viimeistelyyn asti. 

Näyttelyn pääteemaksi valikoitu sirpaloituminen ja jälleenrakentaminen. Muotoiluinstituutti on käynyt viime vuosina läpi paljon ja muutto uusiin tiloihin NiemiCampukselle on vaatinut sopeutumista. Halu ottaa tilat haltuun ja luoda uusia perinteitä on kuitenkin suuri, ja siksi jokavuotisesta kaikkien osastojen välisestä opinnäytetönäyttelystä toivotaan jatkuvaa perinnettä. Muotoiluinstituutin yhteisö on monipuolinen ja se koostuu erilaisista osaavista yksilöistä, säröpalapelin osista. Ne luovat vahvan ja yhtenäisen kokonaisuuden – Rebuilt-näyttely haluaa tuoda tämän esille.

Näyttelyssä on monipuolinen kattaus pienoismalleja esimerkiksi tulevaisuuden kulkuvälineistä ja kestävän kehityksen mukaisista pakkauksista. Lisäksi esillä on myös kehoa somistavia koruja ja kiehtovia muotikuvia. Seinillä riippuu erilaisia konsepteja kaupunkisuunnittelusta ja pedagogisista tilaratkaisuista sekä tässä ajassa puhuttavia digitaalisia graafisia käyttöliittymiä. 

"Lyö lasilevy kappaleiksi. Saat särmikkäitä sirpaleita, joista jokainen on erilainen. Kokoa palat yhteen ja saat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Uudet tilat mahdollistavat uusien perinteiden synnyn, ja niin myös vanhojen palauttamisen. Muotoiluinstituutin opinnäytetyöt eivät ole olleet vuosiin yhdessä esillä ja niinpä on aika rakentaa tämä traditio uudelleen. 

Näyttelyssä kokoamme yhteen Muotoiluinstituutin eri alojen opiskelijoita. Opinnäytetyöt esittelevät kunkin opiskelijan opintojen aikana kertyneitä taitoja ja osaamista. Säröpalapelin jokainen sirpale on vahva ja persoonallinen yksilö, mutta osilla on myös aina oma paikkansa palapelissä. Opiskelijat muodostavat Muotsikan hengen ja se henki säilyy valmistumisen jälkeenkin."

Rebuilt-näyttely on osa Lahti Design Weekin ohjelmistoa, josta lisää: www.ldw.fi. 

Lisätietoja:

Marion Robinson, lehtori, Muotoiluinstituutti | LAMK
+358 44 7085076 | marion [dot] robinsonatlamk [dot] fi

Netta Kandelin, tuotantoassistentti | netta [dot] kandelinatstudent [dot] lamk [dot] fi