Kuva
Muotoiluinstituutin FHINK näyttely Habitare 2018 messuilla

FHINK näyttely

Tapahtuma-aika
12.–16.9.2018
Tapahtuman sijainti
Habitare Interior, Design & Furniture Fair
Helsinki, Finland
Muotoiluinstituutti vie Milanossa menestyneen FHINK näyttelyn Habitareen. 

Muotoiluinstituutti vie Habitare 2018 messuille näyttelyn, joka oli kutsuttu Milanon kansainvälisille huonekalumessuille ja sen yhteydessä järjestettävään SaloneSatellite -tapahtumaan. Tapahtuma järjestetään vuosittain ja on arvostetuimpia muotoilualan tapahtumia maailmassa.

AHEADin The Block -alueella on esillä 15 opiskelijaa jotka ovat Muotoiluinstituutin alumneja ja nykyisiä opiskelijoita. Kokonaisuuden ovat juryttaneet Mikko Laakkonen ja Timo Ripatti. Molemmat ovat kansainvälistä uraa tekeviä muotoilijoita. Näyttelyn työt tutkivat miten arjen ratkaisuista saisi parempia. Monet näyttelyn töistä on huomattu ja palkittu alalla. Esimerkiksi Samuli Helavuon Riippu –riippuhylly on Hakolan tuotannossa ja myynnissä Artekissa.

Näyttelytyöt on valittu Muotoiluinstituutin opiskelijatöistä viiden vuoden ajalta. Ne edustavat koulun arvoja, muotoilukoulutuksen painotusta ja näyttävät suomalaisen muotoiluajattelun suuntaa. Näyttelyn teema Finnish thinking näkyy myös esillepanossa. Näyttelyn ovat suunnitelleet sisustusarkkitehtuurin, kalustemuotoilun ja graafisen suunnittelun opiskelijat. Tänä syksynä Muotoiluinstituutti muuttaa monialaiselle kampukselle, jossa oppimisen ja työn erilaiset tavat on huomioitu.

Näyttelyssä julkaistaan myös Muotoiluinstituutin kalustemuotoilun harjoitustöitä esittelevä kirja Student designs – kalusteita neljältä vuosikymmeneltä , jonka on toimittanut pitkäaikainen sisustusarkkitehtuurin- ja kalustemuotoilun lehtori Kaarle Holmberg yhdessä Kristiina Soini-Salomaan kanssa.

Tapahtuman agenda

Lisätietoja: