Yrittäjä, hyödynnä innovaatioseteli!

Kuva
innovaatioseteli
Lahden ammattikorkeakoulu on vahvasti mukana innovaatiosetelitoiminnassa ja tarjoaa monenlaisia kehittämispalveluita päijäthämäläisten yritysten tarpeisiin liiketalouden ja matkailun, muotoilun, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan yksiköissään. Tarjolla on niin alakohtaista kuin monialaistakin asiantuntemusta, osaamista ja innostusta yrittäjien ja pk-yritysten tarpeisiin.

Tekniikan alalta malliesimerkkinä käy lahtelaisen huonekaluyrityksen LAULUMAA Huonekalut Oy:n innovaatioprojekti, jota on tehty yhdessä LAMKin tekniikan yksikön kanssa hyödyntäen Tekesin Innovaatioseteliä. Projekti sai alkunsa, kun Laulumaan uudet yrittäjät halusivat kehittää palveluitaan kuluttajaystävällisimmiksi verkkosivuston kehityksen yhteydessä vastaamaan paremmin nykykuluttajan tarpeita. Kehitteillä on mobiilisovellus, jota hyödynnetään jatkossa LAULUMAA Huonekalut Oy:n asiakaspalvelutilanteissa myymälässä sekä yrityksen verkkosivuilla helpottaen asiakkaan ostopäätöstä.

Projekti valmistui suunniteltua nopeammin. Ilman innovaatioseteliä ja LAMKia emme olisi saaneet sovellusta toteutettua itsenäisesti.

LAULUMAAN Yrittäjät Marika ja Aki Alenius kehuvat kilpaa LAMKin kanssa tehtävää yhteistyötä. Yrittäjät ovat positiivisesti yllättyneitä osaamisen todella korkeasta laadusta.

LAULUMAA on hyödyntänyt innovaatiosetelin kokonaisuudessaan mobiilisovelluksen kehitystyöhön. LAMKin tekniikan alalta projektissa yhteyshenkilönä mukana ollut Gatja Tiusanen on myös tyytyväinen toteutettuun projektiin ja sen etenemiseen.

- Tiivis yhteistyö on tuottanut tuotteen, joka vastaa asiakkaan tarpeita ja on kehitetty aidosti asiakaslähtöisesti. Projektissa mukana ollut opiskelija on saanut kehitysprojektin kautta paljon oppia sekä teknisesti että myös yhteistyöstä yrityselämän kanssa, Tiusanen sanoo.

Innovaatioseteli-projektit toteutetaan tekniikan alalla joko asiantuntijatyönä tai yhdessä opiskelijoiden kanssa, riippuen asiakastarpeesta ja projektin sisällöstä.

- Toteutustapa ja aikataulu sovitaan aina toimeksiantajan kanssa yhdessä. Yritysprojektit ovat opiskelijoille erittäin tavoiteltuja ns. oikeita projekteja, joihin tullaan mielellään ja intoa puhkuen, Tiusanen kertoo.

Tekniikan ala on tarjottavien palveluiden osalta hyvin monimuotoinen. Tarjolla on puutuotteiden ja kalusteiden testauspalveluita, materiaaliteknologian ja energia- ja ympäristöalan palveluita, mekatroniikkapalveluita sekä ohjelmistotuotanto-, tietoverkko ja mediatekniikan palveluita, joihin myös LAULUMAAn mobiilisovellusprojekti on sisältynyt.

LAMKin innovaatiosetelipalvelu ja yhteyshenkilöt

Ota yhteyttä

Yrityspalvelut
yrityspalvelutatlamk [dot] fi