Muotoilun opiskelijaosaajat liiketoiminnan kehittäjinä

Kuva
muotoilu
Lahden ammattikorkeakoulu tekee paljon yritysyhteistyötä ja kehittää jatkuvasti uusia muotoja yhteistyölle yritysten tarpeiden mukaan. LAMK tarjoaa täydennyskoulutusta ja kehittämispalveluita eri alojen yrityksille liiketalouden ja matkailun, muotoilun, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan yksiköissään. Tarjolla on niin alakohtaista kuin monialaistakin asiantuntemusta, osaamista ja apua kaikenkokoisille yrityksille.

Florencian yrittäjä Merja Melli Lohisalo mietti yrityksensä tulevaisuutta, uutta liikepaikkaa ja yrityksen kehittämistä. 

- Florencia oli toiminut 8 vuotta, konsepti oli kehittynyt ja selkeytynyt, mutta viestittiinkö siitä oikein ja oikeilla materiaaleilla, pohti yrittäjä. 

Syksyllä Muotoiluinstituutin pakkaus- ja brändimuotoilun opiskelija Daria Ivanova osallistui Green goes Vintage -tapahtumaan Malskilla. Hän kiinnostui kukista ja trendeistä. Keskustelut lähtivät liikkeelle kukkakauppa-alan pakkauksista ja niiden muotoilusta sekä haasteellisuudesta löytää omanlaisia materiaaleja. Daria ehdotti yhteistyötä pakkausmuotoiluun. 

- Valitettavasti pakkausmuotoilu tulee viimeisenä, koska yrityksen kokonaisilme ja viestintä eli brändäys oli tarkoitus uudistaa, kertaa Lohisalo. 

Opiskelija oli rohkeasti valmis tarttumaan haasteeseen. Hän tarjoutui tekemään yrityksen visualisoinnin opinnäytetyönään, mikä oli iso paketti myös hänelle. Siitä alkoi tiivis noin puolen vuoden yhteistyö.

- Yhdessä mietimme mitä Florencia asiakkaiden mielestä on, vastaako viestintämme sitä, mitä haluamme heille välittää. Ivanova loi kolme erilaista visuaalista ja viestinnällistä linjaa, jotka testattiin asiakkailla. Hän hoiti asiakaskyselyn, haastatteli asiakkaat, heidän toiveet ja kehitysideat yrityksen asiakastapahtumissa. Asiakkaiden valitsema linja ei yllättänyt, mutta asiakkaiden kiinnostus konseptin ideointiin ja luomiseen yllätti. Asiakkaat todella paneutuivat asiaan ja ideointiin kukkiensidonta-illoissa, Lohisalo iloitsee ja kertaa projektia.

Suosittelen lämpimästi oman liiketoiminnan kehittämistä nuoren opiskelijan kanssa.

Yrityksen koko yritysilme uudistui. Toimialoihin tuli selkeyttä ja kaikkeen tekemiseen tuli oma tunnistettava tyyli somea myöten. 

- Helpottaa todella paljon yrittäjän arkea ja tekemistä, kun kokonaisuus on selkeä ja hyvin paketoitu. On helppo jalkautua tunnistettavasti eri tilaisuuksiin ja teettää materiaaleja. Suosittelen lämpimästi oman liiketoiminnan kehittämistä nuoren opiskelijan kanssa. Seuraavaksi voimme ehkä siirtyä alun pakkausmateriaalien kehittämiseen, kertoo Lohisalo. 

Muotoiluinstituutin yliopettaja Ari Känkänen pitää tehtyä opinnäytetyötä hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka opiskelijat voivat olla isona apuna myös pienten yrittäjien liiketoiminnan kehittämisessä. 

- Suosittelen olemaan meihin yhteydessä, jos yhtään on kiinnostusta kehittää yrityksen kokonaisilmettä tai yksittäisiä osa-alueita kuten pakkausmuotoilua, rohkaisee Känkänen.

Tutustu tarkemmin yritysyhteistyön muotoihin
 

Ota yhteyttä

Yrityspalvelut
yrityspalvelutatlamk [dot] fi