Usein kysytyt kysymykset

 

Voinko hakea useampaan Muotoiluinstituutin hakukohteeseen?

Voit hakea useampaan kuin yhteen hakukohteeseen. Mikäli saat kutsun useamman Muotoiluinstituutin hakukohteen valintakokeeseen, sinun on valittava, minkä hakukohteen valintakokeeseen osallistut, koska valintakokeiden aikataulut ovat päällekkäiset.

 

Teollisen- ja brändimuotoilun hakukohteessa on useampi kuin yksi minua kiinnostava suuntautumisvaihtoehto, mitä teen?

Joudut laittamaan suuntautumisvaihtoehdot järjestykseen sen mukaan, mikä sinua eniten kiinnostaa. Valintakokeiden aikana tekemiesi tehtävien sekä haastattelun perusteella voit tulla valituksi myös muuhun kuin ensisijaisesti toivomaasi suuntautumisvaihtoehtoon. Ilmoittamasi järjestys on kuitenkin se ensisijainen.

Jos olet kahden vaiheilla sen suhteen, mikä suuntautumisvaihtoehto sinua eniten kiinnostaa, kannattaa asia nostaa esille haastattelussa valintakokeiden aikana.

 

Visuaalisen viestinnän hakukohteessa on useampi kuin yksi minua kiinnostava suuntautumisvaihtoehto. Voinko palauttaa useamman suuntautumisen ennakkotehtävät Visuaalisen viestinnän hakukohteeseen?

Suositeltavaa on keskittyä täysillä vain yhteen suuntautumisvaihtoehtoon ja sen ennakkotehtäviin! 

Visuaalisen viestinnän hakukohteessa voit kuitenkin halutessasi palauttaa useamman kuin yhden suuntautumisvaihtoehdon ennakkotehtävät. Tällöin ne tulee palauttaa kukin tehtäväpaketti omassa kuoressaan, kukin omana lähetyksenään.

 

Missä hakukohteen ennakkotehtävät ovat?

Hakukohteisiin Kokemus- ja palvelumuotoilu tai Teollinen ja brändimuotoilu ei ole kevään 2019 haussa ennakkotehtäviä. Kaikki yhteishaun näihin hakukohteisiin tehneet hakijat kutsutaan suoraan valintakokeeseen.

Hakukohteiden Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu sekä Visuaalinen viestintä ennakkotehtävät löytyvät tältä sivustolta, hakukohteiden esittelysivuilta.