Seksuaalista väkivaltaa kohdanneet lapset ja nuoret - Asiantuntijaseminaari

Viime aikoina on mediassa uutisoitu lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta. Erityisesti digitaalisen median kautta tapahtuva hyväksikäyttö on ollut kasvava ongelma.
Sinä ammattilainen, tule mukaan LAMKin asiantuntijaseminaariin, jossa lisäät ymmärrystäsi nuorten kokemasta seksuaalisesta väkivallasta ja sen tunnistamisesta. Lisäksi saat tietoa väkivallan vaikutuksesta nuoreen sekä työvälineitä nuoren kohtaamiseen ja tukemiseen.
Toteutusaika
25.09.2019
25.9.2019 klo 8.30 - 16.15
Opetuskieli
Suomi
Toteutustapa
Seminaari
Paikka

Lahden ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15140 LAHTI

Hinta
120 € + Alv 24% Hintaan sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit. Lounas omakustanteinen

OHJELMA 25.9.2019
Klo 8.30–8.45 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu
Klo 8.45–10.15 Nuorten kokema seksuaaliväkivalta – mistä tunnistan ja miten kohtaan nuoren? Kirsi Porras, erityisasiantuntija, psykoterapeutti, Väestöliitto
10.30–12.00 Seksuaaliväkivallan vaikutukset nuoreen, Kirsi Porras, erityisasiantuntija, psykoterapeutti, Väestöliitto
Lounas
12.45–14.15 Lasta hyväksikäyttävältä saatu tieto, Sirpa Knaappila, YTM, turvakodin johtaja
14.15–14.45 Kahvitarjoilu
14.45–16.15 Seksuaalista väkivaltaa kokeneen nuoren kohtaaminen omassa työssäni, Tuija Rinkinen ja Heidi Savolainen, lehtorit, LAMK

Kouluttajien esittelyt

Kirsi Porras toimii erityisasiantuntijana Väestöliitossa. Hän on koulutukseltaan traumapsykoterapeutti, EMDR- terapeutti, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), työnohjaaja (STOry) ja sairaanhoitaja. Kirsi on työskennellyt vuodesta 2005 Väestöliiton nuorille suunnatuissa toiminnoissa. Hän on muun muassa vastaanottanut seksuaalista väkivaltaa kohdanneiden asiakkaita 14 vuoden ajan, kouluttanut ammattilaisia nuoriin kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta ja sen ennaltaehkäisystä sekä työnohjannut seksuaaliterveyden asiantuntijoita, jotka työssään kohtaavat seksuaalisen väkivallan uhreja. 

Sirpa Knaappila on toiminut seitsemän vuotta turvakodin johtajana. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden- ja terveystieteiden maisteri, psykiatrinen sairaanhoitaja ja seksuaaliterapeutti. Aiemmin hän on työskennellyt mm. opettajana, psykiatrisena sairaanhoitajana vankilan poliklinikalla ja psykiatrisessa vankisairaalassa. Hän teki gradunsa TtM tutkintoon lasten hyväksikäyttäjistä ja pedofiileistä. YtM tutkinnon gradu painottui turvakodeissa tehtävään sosiaalityöhön.

Tuija Rinkinen toimii lehtorina Lahden ammattikorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan terveystieteiden tohtori, terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja. Tuija on työskennellyt myös 18 vuotta sosiaali- ja terveysalan järjestöissä, viimeisimpänä Väestöliitossa lähes 15 vuoden ajan. Hän on toiminut seksuaaliterveyden edistämisen hankkeissa niin asiantuntijana kuin esimiehenäkin sekä tehnyt tutkimusta seksuaaliterveyden aihepiiristä. 

Heidi Savolainen toimii lehtorina Lahden ammattikorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri, terveydenhoitaja, diakonissa ja seksuaalineuvoja. Heidi on tehnyt opetustyötä jo yli 20 vuotta ja sitä ennen toiminut terveydenhoitajana. Seksuaaliterveyden asiantuntemusta on karttunut niin opetus- kuin vapaaehtoistyössä.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat osallistua kouluikäisten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät eri alojen ammattilaiset, jotka kohtaavat seksuaalisen hyväksikäytön tai väkivallan kokeneita nuoria työssään.

Muuta tärkeää

Lisätietoa ja tarjouskyselyt:
Ann-Nina Maksimainen, asiakkuuspäällikkö
p. 044 708 0390
ann-nina [dot] maksimainenatlamk [dot] fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alla olevasta linkistä 22.9.2019 mennessä.

 

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta. Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta. Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Peruutus on tehtävä kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostivahvistuksessa olevan peruutuslinkin kautta.