Muistihoitaja / muistikoordinaattori -koulutus, 20 op

Sinustako muistihoitaja tai muistikoordinaattori?

Muistihoitaja on perehtynyt etenevien muistisairauksien hoitoon ja toimii lääkärin työparina muistisairauksien tunnistamisessa, taudin määrityksessä ja hoidossa. Muistikoordinaattori ohjaa muistisairaan hoidon kokonaisuutta ja tukee sairastunutta ja hänen perhettään.
4.11.2019 - 31.1.2021
Laajuus
20 op
Opetuskieli
Suomi
Toteutustapa
Monimuoto-opiskelu
Paikka

Lahden ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15140 LAHTI

 

Sisältö

Muistisairaudet ja niiden diagnostiikka 5 op

Muistisairaan hoito 6 op

Muistisairaan palveluohjaus 2 op

Työssäoppiminen 5 op

Muistisairaan hoidon- ja palveluketjun kehittäminen 2 op

Tavoitteet
Koulutus antaa laaja-alaiset valmiudet toimia muistihoitotyön asiantuntijana. Koulutuksen jälkeen osaat
- arvioida eri muistisairauksia, niiden vaikutusmekanismeja ja diagnosointia
- toteuttaa asiakasta kunnioittavaa kokonaisvaltaista muistisairaan hoitotyötä
- hyödyntää alueellista palvelujärjestelmää muistisairaan hoidossa
- neuvoa ja ohjata muistisairasta ja hänen läheistään
- tukea muistisairaan oikeuksia
Koulutuksen jälkeen voit toimia joko muistihoitajan tai muistikoordinaattorin tehtävissä.
Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kaikki muistisairaan laadukkaasta hoidosta ja ohjauksesta kiinnostuneet, vähintään sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suorittaneet ammattilaiset.

Toteutustapa ja opetusmenetelmät
Koulutus on mahdollista toteuttaa työn ohessa. Koulutuksen laajuus on 20 op, josta 5 opintopistettä on työssäoppimista. 1 op tarkoittaa oppijalle 27 h työskentelyä. Toteutusmuotoina käytetään itsenäistä opiskelua, verkkotyöskentelyä, asiantuntijaluentoja, tiimioppimista, simulaatiota sekä ketterää, kokeilevaa kehittämistä aidoissa toimintaympäristöissä. Koulutukseen osallistuminen edellyttää oman tietokoneen / tabletin käyttöä.
Lähipäiviä koulutuksessa on ½ päivän orientointi, seitsemän lähiopetuspäivää (pääsääntöisesti klo 9 – 16.15) sekä noin 3,5 viikon (5op) työssäoppimisen jakso itse hankitussa toimintaympäristössä. Toimintaympäristön kautta syvennät osaamisesi joko muistihoitajan tai muistikoordinaattorin työtehtäviin. Työssäoppiminen voi tapahtua myös omassa työssä oppimalla, mikäli tavoitteet saadaan soviteltua työhön.
Ryhmäkoko
20
Muuta tärkeää

Hinta

Koulutukseen on mahdollista solmia oppisopimus, mikäli sinulla on työpaikka muistisairauksien parissa. Oppisopimus kattaa suurimman osan koulutuksen hinnasta.

Maksettavaksi jää 500 € + alv 24 %, joka voidaan maksaa kahdessa erässä ja kahdelle vuodelle jaettuna (2019 ja 2020).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt.

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta. Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta. Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Peruutus on tehtävä kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostivahvistuksessa olevan peruutuslinkin kautta.