Digikulttuurikylä

Kuva
Vääksynjoki
Projektissa viedään kulttuuriin ja paikallisuuteen perustuva lähimatkailu uudelle tasolle kehittämällä gps- paikannukseen perustuva virtuaaliopas, joka sisältää lisätyn todellisuuden elementtejä, kuvaa, kerrottua tarinaa ja palveluita. Opas esittelee vääksyläisiä luonto- ja rakennetun kulttuuriympäristön helmiä, paikallisia palveluita ja käyntikohteita aivan uudella tavalla.

Toteutusaika
-
Projektin tila
Päättynyt
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
EAKR 2014-2020
LAMKin rooli
Hallinnoija
Yksikkö
Liiketalouden ja matkailun ala
Painoala
Älykäs liiketoiminta
Projektissa tapahtuu

Virtuaaliopasta esittelemässä Vanhan Vääksyn Kesän Avajaisissa 8.6.2019

Löydät meidät klo 10-15 kanavalta, jossa olemme pitämässä Kylärallin erikoiskoetta ja esittelemässä uutta virtuaaliopasta! Seuraa jo nyt instagramissa!

Vääksyn kanava

 

 

Virtuaalioppaan nimeksi GoLocal

Oppaan nimikilpailuun saatiin yli 200 ehdotusta! Nimi valikoitui lopulta top 5-suosikeiksi valituista ehdotuksista, raatiin kuului LAMKin projektitiimin ohella Asikkalan kunnan edustajia. Voittajaehdotuksen tehnyt Krista Tuomi palkittiin muhkealla 150 euron arvoisella palkintokorilla, jonka olivat koonneet Vääksyn Mylly ja Lauran Kauppa. LAMKissa liiketaloutta opiskeleva Krista oli voitostaan iloisesti yllättynyt. Hän oli ideoinut kilpailuun useammankin nimiehdotuksen. 

Krista Tuomi palkittiin GoLocal-nimiehdotuksesta.

 

Kuvausreissu Vääksynjoella

Toukokuussa käytiin kuvausreissulla Vääksynjoen maisemissa Virtuaaliluonto-hankkeen kanssa. Testissä oli mm. 360-kamera, jolla tämä video on kuvattu. Tartu kuvaan, siirtele sitä ja katsele miltä ympärillä näyttää! Videolla esiintyy useita paikkoja Vääksynjoen varrelta, joten kannattaa katsella se alusta loppuun.

 

Tavoitteet
Projektin aikana rakennetaan virtuaaliopas, joka toimii mobiililaitteilla. Opasta voi käyttää paikan päällä Vääksyssä tai kohteeseen voi tutustua etukäteen, taustalle rakennettavan verkkosivuston avulla. Paikalliset pienyritykset voivat hyötyä mobiilioppaan mahdollisuuksista. Oppaan kohteet, sisältö ja käytettävät teknologiat suunnitellaan monialaisesti, hyödyntäen LAMKin mediatekniikan, ohjelmistotekniikan ja liiketalouden ja matkailun osaamista. Tavoitteena on käyttäjäkokemukseltaan vaivaton, sisällöltään mielenkiintoinen ja visuaalisesti houkutteleva virtuaaliopas. Sisällöntuotannossa hyödynnetään Kulttuuriympäristöstä hyvinvointia ja liiketoimintaa -hankkeessa (2016-2017) kerättyä tarina- ja kuva-arkistoa.
Hankkeen vaikuttavuus
Tavoitteena on digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen tuoda paikan tarinat ja piilossa olevat helmet näkyviin ja saavutettaviksi, kiinnostavalla ja elämyksellisellä tavalla. Tavoitteena on paikan kiinnostavuuden ja vetovoiman lisääminen sekä lähimatkailun edistäminen, mikä parantaa paikallisten yrittäjien toimintaedellytyksiä.
Yhteistyössä