Opiskeluvalmiudet ja edeltävä osaaminen

Avoimen AMK:n opiskelijalta edellytetään samoja opiskeluvalmiuksia kuin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoilta. Tällaisiin valmiuksiin lukeutuvat mm. esseevastauksen kirjoittaminen ja tiedonhakutaidot. Toisen asteen koulutus antaa yleensä hyvän pohjan korkeakoulutasoiseen opiskeluun.

Tukea opiskelutaitoihin

Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden Yliopistokampus järjestävät syksyisin yhteistyössä kaikille avoimia ja maksuttomia opiskelutaitoiltoja. 

Lue lisää opiskelutaitoilloista

Pääset preppaamaan opiskelutaitojasi myös maksuttomalla verkkokurssilla. Opiskelutaidot-MOOCissa keskityt korkeakouluopiskelun kannalta tärkeisiin osaamisalueisiin: opiskelutekniikoihin sekä tiedon hakemisen ja tuottamisen käytänteisiin.

Lue lisää Opiskelutaidot-MOOCista

Jos tarvitset tukea ruotsin ja englannin kielen opiskeluun, tutustu itseopiskelumateriaaliin sivuillamme. 

Tutustu kielten itseopiskelumateriaaliin

Tutustu tiedonhankinnan itseopiskelumateriaaleihin​​​​

Edeltävä osaaminen

Joissain avoimen AMK:n opinnoissa vaaditaan edeltävää osaamista tai opintoja. Mahdolliset edeltävyydet löydät opintokuvauksista. Kuvauksiin kannattaakin tutustua huolellisesti ennen ilmoittautumista. 

Kielitestaus

Englanninkielisiin polkuopintoihin ilmoittautuvilta edellytetään sujuvaa kielitaitoa. Järjestämme kielitestauksen kaikille englanninkielisiin polkuopintoihin ilmoittautuneille. Kielitesti koostuu ryhmäkeskustelusta ja kirjallisesta tehtävästä. Valinta polkuopintoihin edellyttää kielitestauksen läpäisemistä. 

Ylempi AMK-opinnot

Jos haluat ilmoittautua ylempi AMK -tason opintoihin, sinulla tulee olla suoritettuna AMK-tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.