Avoimen AMK:n opintotarjonta

Syksyn 2019 opintotarjonta julkaistaan kesäkuussa.

Yksittäiset opintojaksot ja -kokonaisuudet

Tiesitkö, että voit lukea meillä esimerkiksi venäjän alkeita tai työelämän saksaa? Haluatko perehtyä markkinointiin, visuaaliseen viestintään tai ympäristönsuojeluun? Avoimessa ammattikorkeakoulussa on tarjolla lukuisia mielenkiintoisia opintojaksoja ja -kokonaisuuksia eri aloilta.

UUTUUS: Varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuus sosionomeille (AMK), 60 op 
Koulutus alkaa elokuun lopussa 2019. Voit tiedustella vapaita paikkoja osoitteesta avoinamkatlamk [dot] fi.

Polkuopinnot 

Seuraavan kerran polkuopintoihin on mahdollista ilmoittautua 5.8. klo 8 - 11.8. klo 23.59.

Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot tarjoavat vaihtoehtoisen väylän tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot ovat laajoja opintokokonaisuuksia, jotka koostuvat pääasiassa kunkin koulutuksen ensimmäisen opiskeluvuoden opinnoista. Polkuopintojen laajuus AMK-tasolla on 55 opintopistettä (1.8.2018 alkaen) ja YAMK-tasolla 10-15 opintopistettä koulutusalasta riippuen.

AMK-polulle voit ilmoittautua pohjakoulutuksestasi riippumatta. Muista avoimen opinnoista poiketen polkuopintoihin ilmoittautuvan tulee olla täysi-ikäinen. YAMK-polulle voit ilmoittautua, jos sinulla on jo ammattikorkeakoulu- tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.

Täysipäiväistä opiskelua

Polkuopintojen suorittaminen edellyttää sitoutumista opiskeluun sekä korkeakoulutasoisia opiskeluvalmiuksia. 55 opintopisteen suorittaminen lukuvuoden aikana tarkoittaa käytännössä täysipäiväistä opiskelua. Polkuopiskelijat opiskelevat samoissa ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Kielitaito

Englanninkielisiin AMK-polkuihin ilmoittautuvat kutsutaan kielitestaukseen, joka tulee läpäistä. 

Hyväksiluvut

Hyväksilukuja ei tehdä avoimessa AMK:ssa, vaan vasta tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Näin ollen polkuopintoihin ei voi sisällyttää aiempia korkeakouluopintoja. Jos sinulla on aiempia korkeakouluopintoja, polkuopintojasi voidaan tarvittaessa räätälöidä opetussuunnitelmamme puitteissa siten, että et joudu suorittamaan samoja opintoja kahteen kertaan.

Opiskelu työttömänä

Jos olet työtön työnhakija ja harkitset polkuopintoja, neuvottele aina ensin työvoimaviranomaisen kanssa, miten avoimen ammattikorkeakoulun opintojen suorittaminen vaikuttaa työttömyysturvaasi. Näin vältät mahdolliset takaisinperinnät.

Avoimen AMK:n väylä - polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi

Suoritettuasi avoimessa ammattikorkeakoulussa AMK-polkuopinnot (1.8.2018 alkaen vähintään 55 op) voit hakea erillishaussa AMK-tutkintokoulutukseen, vaikka sinulta puuttuisi ammattikorkeakoululaissa määritelty hakukelpoisuus.  Jos tulet valituksi, avoimessa AMK:ssa suorittamasi opinnot hyväksiluetaan tutkintoon ammattikorkeakoulun määrittelemällä tavalla.

Lue lisää: Avoimen AMK:n väylä