Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on aina sitova. Tutustu myös peruutusehtoihimme.

Ilmoittautumisajat

Maalis-huhtikuussa 2019 alkaviin opintoihin: ​4.2.2019 klo 8 - 10.2.2019 klo 23.59
Touko-kesäkuussa 2019 alkaviin opintoihin: maaliskuun lopulla, tarkentuu
Syyskuussa 2019 alkaviin opintoihin (ml. polkuopinnot): 5.8.2019 klo 8 - 11.8.2019 klo 23.59

Näin ilmoittaudut

Ilmoittaudu näin: Etsi koulutushausta opinto, johon haluat ilmoittautua ja klikkaa opintokuvaus auki. Jokaisessa opintokuvauksessa on linkki ilmoittautumislomakkeelle.

Ilmoittautuminen tehdään e-lomakkeella. Lomakkeelle on linkki jokaisen opintokuvauksen yhteydessä. Lomake on auki ainoastaan ilmoittautumisajankohtina. 

Huomioithan, että opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Erityisesti polkuopinnot ovat suosittuja, joten niihin kannattaa ilmoittautua heti ilmoittautumisajan alettua. 

Kun ilmoittaudut yksittäisille opintojaksoille, huomioithan, että voit ilmoittautua kerralla maksimissaan kolmelle saman alan opintojaksolle. Jos haluat ilmoittautua useamman koulutusalan opintoihin, sinun tulee täyttää myös useampi lomake. 

Ilmoittautumislomakkeen malli (pdf)

Lomakkeella kysytään henkilötietojasi. Tarvitsemme niitä opiskelijahallintojärjestelmäämme varten. Lomakkeen pudotusvalikosta voit valita opintojakson tai -kokonaisuuden, johon haluat ilmoittautua. Yhteys on suojattu ja turvallinen. 

Ilmoittauduttuasi saat automaattisen vahvistusviestin ilmoittautumisen onnistumisesta sähköpostiisi. 

Opintoihin hyväksyminen

Ryhdymme käymään ilmoittautumisia läpi jo ilmoittautumisaikana, mutta erityisesti elokuussa ja joulukuussa ilmoittautumisia tulee niin paljon, että tämä vie aikaa. Pyrimme lähettämään tiedon sähköpostitse opiskelupaikasta tai varasijasta mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päätyttyä, mutta pyydämme kärsivällisyyttä ruuhkaisina aikoina. 

Voit kysyä vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja järjestävän koulutusalan yhteyshenkilöltä.

Peruuttaminen ja peruutusehdot

Jos et pääse osallistumaan opintojaksolle, johon olet ilmoittautunut, peruuta ilmoittautumisesi hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua, jotta voimme tarjota vapautuvaa paikkaa varasijalla olevalle. Peruutusvelvollisuus on myös polkuopiskelijoilla ja toisen asteen opiskelijoilla. Tee peruutus aina kirjallisesti osoitteeseen avoinamkatlamk [dot] fi

  • Opintomaksua ei veloiteta, mikäli opiskelija peruuttaa osallistumisensa aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen opintojakson alkua.
  • Opintomaksusta veloitetaan 50 %, mikäli ilmoittautuminen peruutetaan 14 vrk - 48 tuntia ennen opintojakson alkua.
  • Opintomaksu veloitetaan kokonaisuudessaan, mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen opintojaksoa, mikäli ilmoittautumista ei peruuteta ollenkaan eikä osallistuja saavu opintojaksolle tai jos koulutukseen osallistuja keskeyttää opintonsa. 

Huomioithan, että vuosimaksua 400 euroa ei palauteta miltään osin, koska sillä saa opiskeluoikeuden vuodeksi. Vaikka opiskelija ei käyttäisi opiskeluoikeuttaan suunnittelemallaan tavalla, se ei oikeuta opintomaksun osittaiseenkaan palautukseen.