Avoimen opiskelijan ABC

Kuva
LAMK
Tervetuloa avoimen opiskelijaksi! Avoimessa AMK:ssa opiskelet pääsääntöisesti samoissa ryhmissä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Tule rohkeasti mukaan!

Ad-tunnus

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana saat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen eli ad-tunnuksen, jonka avulla pääset kirjautumaan verkko-opetusympäristö Reppuun ja muihin tarvittaviin tietojärjestelmiin. 

Saat hyväksymisviestin yhteydessä tiedon siitä, milloin opinto-oikeutesi alkaa. Kyseisestä päivämäärästä alkaen voit hankkia LAMKin käyttäjätunnuksen itse rekisteröitymällä osoitteessa https://jumpin.lamk.fi/. Rekisteröitymiseen tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin. 

​Opintojen mitoitus

Ammattikorkeakouluopinnot ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste (op) tarkoittaa noin 27 tunnin opiskelijan työpanosta.

Opintojen ohjaus

Opintojen sisältöihin liittyvää ohjausta saat opintojaksojen opettajilta. Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta tai käytännön järjestelyistä, ota yhteyttä osoitteeseen avoinamkatlamk [dot] fi

Opintojen rekisteröiminen 

Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot rekisteröidään opiskelijahallintajärjestelmään ja ne voidaan lukea hyväksi saman koulutuksen tutkintoon ammattikorkeakoulun määrittelemällä tavalla, mikäli myöhemmin hakee ja pääsee tutkinto-opiskelijaksi. 

Opintosuoritusote 

Opiskelijalle lähetetään hyväksytysti suoritetuista opinnoista opintosuoritusote. Ensimmäinen opintosuoritusote on maksuton, mutta samoista opinnoista uusi ote tai erikseen pyydetty todistus maksavat 15 €/kpl. Kaikki hinnat ovat alv 0 %. 

​Opiskelijan oma päätelaite

Lahden ammattikorkeakoulussa opinnot toteutetaan joustavasti digitaalisuutta hyödyntäen. Opiskelijalla on hyvä olla opiskeluun sopiva laite, esimerkiksi kannettava tietokone tai tablet-tietokone näppäimistöllä. Tarjoamme langattoman verkon ja tukea laitteen käyttöön. 

Lue lisää oman päätelaitteen hyödyntämisestä opiskelussa ​

​Opiskelumuodot ja -tavat

Lahden ammattikorkeakoulun opintoja järjestetään sekä lähiopetuksena että monimuoto- ja verkko-opetuksena. Kaikki opiskelumuodot sisältävät itsenäistä opiskelua ja usein myös ryhmätyöskentelyä. 

Opintojen arvio​inti

Opintosuoritukset arvioidaan arviointiasteikolla 1-5 tai hylätty - hyväksytty. Hylätyn opintosuorituksen voit uusia enintään kaksi (2) kertaa.

Reppu

Useimmilla opintojaksoilla käytetään Moodle-pohjaista verkko-opetusympäristö Reppua.

Sivutoimista opiskelua 

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelu on lainsäädännön näkökulmasta sivutoimista opiskelua, jolloin sen perusteella ei voi saada opintotukea tai opintolainaa. Myöskään opiskelija-alennuksia, kuten VR:n ja Matkahuollon alennuksia ei avoimen AMK:n opiskelijalle myönnetä. Yleensä avoimen opiskelija kustantaa opiskelunsa itse. 

Työttömänä opiskelu

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa ei oikeuta valtion myöntämään opintotukeen. Kysymykset työttömänä opiskelusta on selvitettävä ennen opintoihin hakeutumista oman TE-toimiston kanssa.