Ostoskorissa
  tuotetta

Avoin tiede ja tutkimus

Avoin tiede on noussut kansainvälisesti merkittäväksi tavaksi edistää tiedettä ja toisaalta myös lisätä tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa. Olemme Lahden ammattikorkeakoulussa sitoutuneet avoimen tieteen ja tutkimuksen edistämiseen kaikessa koulutustoiminnassa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Avoimen tieteen ja tutkimuksen edistäminen on myös osa laatukulttuurin kehittämistä. 

Lahden ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa ohjaa tki-ohjelma, jossa on linjattu tki-toimintaa koskevat avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteet.   Laadimme vuosittain myös avoimen tieteen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelman, joka toimii jatkuvan kehittämisen ohjenuorana. Lue lisää Avoin TKI LAMKissa oppaastamme >​

Olemme panostaneet Lamkin julkaisutoiminnan avoimuuteen  ottamalla käyttöön uuden avoimen julkaisualusta LAMKpubin ja sen uudet verkkolehdet Lamk Pro ja Lamk RDI Journal. LAMKin henkilöstön muut kuin open access -julkaisut rinnakkaistallennetaan keskitetysti Theseukseen. Tällä hetkellä yli 90 % Lahden ammattikorkeakoulun julkaisuista on open access -julkaisuja. 


​​