Ostoskorissa
  tuotetta

Esiintyjät

 

Esiintyjät

Heidi Ahokallio-Leppälä

 

Heidi Ahokallio-Leppälä on toiminut Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän henkilöstöpäällikkönä vuodesta 2006 alkaen. Tätä ennen hän työskenteli Huhtamäki Oyj:ssä henkilöstön kehittämispäällikkönä / henkilöstöpäällikkönä. Heidi on kiinnostunut osaamisesta ja erityisesti sen johtamisesta.

 

Jouni Ahonen

 

Jouni Ahonen is currently the director of education in hotel, restaurant and tourism unit of HAAGA-HELIA University of Applied Sciences. The unit employs 60 people and educates hospitality and tourism experts, managers and entrepreneurs. He holds MSc in Tourism Marketing from University of Surrey. Before moving on to the field of education he worked in hotel, restaurant and tourism supervisory and management positions for 20 years, last ten years as the general manager and entrepreneur of the mid-size restaurant company. He has been ICHRIE member since 2004, served as EuroCHRIE president – currently EuroCHRIE treasurer, EHTE advisory board member and EUHOFA member of the Board. In addition, he is a proud holder of Certified Hospitality Educator (CHE®) certification and External Examiner at Sheffield Hallam University. The research projects he has been involved in, are the hotel of tomorrow, future service spaces, InnoCatering – Restaurant 2020 and SILAB (Service Innovation Laboratory). He participated in the biding processes of Finland Tourism and Business College of Excellence in Saudi Arabia.

 

​Toni Asikainen

Sture FjäderSture_Fjader.jpg

 

Sture Fjäder (s. 1958 Hanko) on korkeasti koulutettujen
työmarkkinakeskusjärjestö Akavan puheenjohtaja. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Suomen Ekonomiliiton edunvalvontajohtajana ja Ylempien Toimihenkilöiden puheenjohtajana.

 

 

​Eveliina Huurre

Eveliina Huurre vetää Sitrassa 2014 käynnistynyttä Sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusprojektia.  Hän on valmistunut Lahdesta sairaanhoitajaksi 1998 ja myöhemmin valtiotieteiden maisteriksi Helsingin Yliopistosta. Aiemmin Eveliina on työskennellyt terveyspalvelujen johtajana Lahdessa  ja terveyskeskuspalveluiden sekä yhteiskuntasuhteiden johtajana terveydenhuollon yksityissektorilla vuodesta 2002 saakka. Työkokemus on vahvistanut Eveliinan näkemystä siitä, että muuttuva hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee kaikkien toimijoiden yhteistyötä sektorirajojen ylitse. Terveydenhuollon tarkastelu ja kehittäminen asiakasnäkökulmasta on Eveliinan työtä voimakkaimmin ohjaava tekijä.

 

Tero J. KauppinenKauppinen Tero-muokattu.jpg


Tero J. Kauppinen on toiminut omistamiensa yritysten vetäjänä 38 vuotta. VIA Group on kehittynyt sinä aikana yhdeksi maamme johtavista liikkeenjohdon konsultointi- ja kehittämisyhtiöistä. Hän on toiminut perustamansa Leadership Academyn rehtorina vuodesta 1988 (pitkät vaikuttavat johdon kehitysohjelmat ja eMBA in Managerial Leadership). Hän on julkaissut 14 johtamista ja liikkeenjohtoa käsittelevää kirjaa.
Tero J. Kauppinen on konsultoinut yrityksiä 30 maassa ja asunut mm. Yhdysvalloissa viisi vuotta konsultoiden heidän merkittävimpiä yrityksiään. Hän on prosessoinut yritysten strategiaa ja kehittänyt johtamisjärjestelmää, -prosessia ja johtamista yli 300 organisaatiossa. Hän on kokenut kansainvälisten transformaatioprosessien designeri ja toteuttaja.
Tero J. Kauppinen on paneutunut lukuisten toimialojen logiikkaan, kehittänyt strategiaa, yritysrakenteita, käytäntöön viennin menetelmiä ja työkaluja, jotka ovat käytössä 150 maassa. 

 

Turo Kilpeläinen

Krista Kiuru

 

Olen 38-vuotias nuori nainen, koulutukseltani ja ammatiltani opettaja. Nyt jo useamman vuoden olen saanut edustaa porilaisia kaupunginvaltuutettuna ja kansanedustajana. Tieni on vienyt minut ministeriksi ja SDP:n varapuheenjohtajaksi.
• Opetusministeri
• SDP:n 1. varapuheenjohtaja
• Porin kaupunginvaltuuston jäsen
• Kansanedustaja
• Olen ollut vuosia töissä koulutusmaailmassa, viimeisimmät niistä tuntiopettajana ilmaisutaitopainotteisessa Meri-Porin lukiossa. Toimin koulun opinto-ohjaajana ja ilmaisutaidon opettajana, lisäksi olen opettanut filosofiaa. Välillä olin vuoden Tampereen yliopiston toiminnan suunnittelijana yhteiskuntatieteellisen koulutuksen alettua Porin yliopistokeskuksella. Ennen Meri-Porin lukioon tuloa työskentelin pitkän aikaa filosofian, uskonnon ja ilmaisutaidon tuntiopettajana Ulvilan lukiossa. Työn ohella tein filosofian jatko-opintoja Turun yliopistoon.
• Olen syntynyt Porissa vuonna 1974. Lapsena muutimme Ulvilaan, jossa olen käynyt kouluni. Opiskelin yhteiskuntatieteitä, filosofiaa ja sosiologiaa Turun yliopistossa. Pitkänä sivuaineinani oli sosiologia ja teologia, lyhyinä historia, suomi, taidehistoria. Opiskeluiden aikana ja siitä lähtien olen elänyt vakituisesti Porissa.
 (Lähde: www.kristakiuru.fi)

 

​Teemu Kokkoteemukokko-muokattu.jpg

 
Ph.D. (Econ.) Teemu Kokko is the Vice president at HAAGA-HELIA - University of Applied Sciences in Helsinki, Finland being responsible for all education. He is operationally in charge of the unit for business studies - 5.000 students and a faculty of 170.

 

​Juho Korteniemi

 

Juho Korteniemi työskentelee cleantechin strategisessa ohjelmassa Työ- ja elinkeinoministeriössä. Ohjelma kehittää cleantech-liiketoiminnan edellytyksiä Suomessa tavoitteenaan tuplata suomalaisyritysten cleantech-liikevaihto 2020 mennessä. Juho Korteniemi toteuttaa ohjelmassa puhtaaseen energiaan, julkisiin hankintoihin ja valittuihin kansainvälistämishankkeisiin liittyviä toimenpiteitä sekä toimii mm. Suomen vesifoorumin ja suomalais-venäläisen energiaklubin hallituksissa.

 

Heikki Laaninen

Heikki Laaninen on toimitusjohtaja ja yksi perustajajäsenistä 5th Wave Brands -lisensointiagentuurissa. Ennen yrittäjä uraansa Laaninen työskenteli Lisensointi managerina Rovio Entertainmentilla ollen alusta asti mukava laatimassa Rovion kansainvälisesti menestynyttä lisensointiohjelmaa. Lisäksi Laaninen on työskennellyt bränditoimistossa Hollannissa ja opiskellut Aalto Yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa luovan talouden johtamista. Näiden lisäksi Laaninen on myös valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta Mediatekniikan insinööriksi. Laaninen on erityisen kiinnostunut luovasta sektorista ja sen kehittämisestä Suomessa, sekä tuo mielipiteillään vahvoja näkemyksiä brändäyksestä, luovista aloista, sekä työelämästä ja toimintamalleista näiden ympärillä.

 

​Markku LahtinenMarkkuLahtinen_TAMK2014_WEB.jpg


TkL Markku Lahtinen on toiminut Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto
Arene ry:n puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Tampereen ammattikorkeakoulun rehtorina hän on toiminut vuodesta 1998 lähtien.

 

​Terhi Laine


Terhi Laine on toiminut sosiaalityöntekijänä, lehtorina ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa, tutkijana, yliopettajana ja tutkimuspäällikkönä. Tällä hetkellä hän on osaamisalueen johtaja Diakonia-ammattikorkeakoulussa.

Sigrid LaineveeSigrid Lainevee-muokattu.jpg

 
Ms. Sigrid Lainevee (MBA) works as the Head of Estonian Business School (EBS)  Branch in Helsinki. EBS is a private university teaching business administration, entrepreneurship and management in English and Estonian. Since 2011 EBS has had a branch in Helsinki, Finland. In Helsinki, EBS offers a module based tuition within the Bachelor's  programme of Business Administration.

 

​Päivi Lipponen11 Lipponen Päivi-muokattu.jpg


Mp, Chair of the Committee for the Future, Member of the Administrative Council of the Finnish Broadcasting Company, Member of the Helsinki City Council.

Education and career: Doctor in Philosophy, MBA. History lecturer in Eira High school for Adults
Hobbies: Reading, and sports; especially karate and winter swimming
Mother of three daughters and owner of a little terrier
Active writer; newspaper columnist, published several articles and non-fiction books

​Olli LuukkainenLuukkainen7 syys2011 - Copy.jpg

 

Mr. Olli Luukkainen, PhD, is the President of Trade Union of Education in Finland (OAJ). He is also the President of Public Sector Negotiating Commission (Juko), the President of the Nordic Teachers’ Council and 1. Vice President of the Akava – Confederation of Unions for Professional and Managerial Staff in Finland.
Olli Luukkainen has earlier worked as a director at HAMK University of Applied Sciences, Special Advisor and Development Manager at Association of Finnish Local and Regional Authorities, Project Manager at Finnish National Board of Education, Principal at Tampere Teacher Training School, Manager of Educational Affairs of Teacher Training at Kokkola University Consortium Chydenius, Teacher at Savonlinna University Practice School and Special Education Teacher, Kinnula municipality.
He has 38 publications, mostly concerning teacher education.

​Riitta Maijala

​Markku MoilanenMarkku Moilanen-muokattu.jpg

 
TkT Markku Moilanen toimii Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtajana. Ramboll on pohjoismaiden suurin suunnittelu- ja konsultointiyritys, joka toimii yhteensä 10000 asiantuntijan voimin ympäri maailmaa. Ramboll Finland työllistää 1400 asiantuntijaa Suomessa ja Virossa. Sen  päätoimialat ovat infra ja liikenne, vesi ja ympäristö, kiinteistöt ja rakentaminen, sekä johdon konsultointi. Ramboll on kasvanut merkittävästi Markku Moilasen johdossa ja on kaksinkertaistanut henkilöstönsä vuodesta 2007.  Ramboll panostaa vahvasti osaamisen kehittämiseen ja on noussut viime vuosien aikana Cleantech-asiantuntijakonsultoinnin markkinajohtajaksi Suomessa.

 

Jyrki MyllyvirtaMyllyvirta-muokattu.jpg

 

Jyrki Myllyvirta on toiminut Lahden kaupunginjohtajana vuodesta 2007. Hän siirtyi Lahteen Mikkelin kaupunginjohtajan (1991 – 2007) virasta.
Koulutukseltaan Myllyvirta on diplomi-insinööri ja hän kotoisin Varsinais-Suomesta Nousiaisista. Myllyvirralla on monipuolinen työhistoria, hän on työskennellyt mm. tutkijana ja kauppa- ja teollisuusministeriössä. Hän on työskennellyt myös pääministeri Harri Holkerin talouspoliittisena erityisavustajana sekä teollisuuspoliittisena neuvonantajana Teollisuuden keskusliitossa.
Lisäksi Myllyvirta on ollut jäsenenä EU:n Alueiden komiteassa ja toiminut puheenjohtajana komitean kulttuuri-, koulutus- ja tutkimusvaliokunnassa vuosina 2006 – 2010. Hän on ollut myös jäsenenä EU:n kulttuurikaupunkien valintalautakunnassa vuosina 2008 – 2010. Myllyvirta on perehtynyt ympäristöasioihin ja hän on istunut mm. kansainvälisen ympäristöjärjestön ICLEI:n hallituksessa vuosina 2009 – 2011 ja toimii edelleen järjestön neuvonantajana.
Jyrki Myllyvirta on keskeisesti mukana Mikkelin ammattikorkeakoulukokeilun rakentamisprosessissa ja ammattikorkeakoulun hallinnossa. Hän on ollut jäsenenä mm. ammattikorkeakoululakia uudistaneessa toimikunnassa vuonna 2000 ja OMK:n amk-selvityshenkilöiden tueksi asettamassa tukiryhmässä 2010.
Jyrki Myllyvirran blogia voi lukea Lahden kaupungin sivuilla.

 

Riitta Nieminen-Sundell

​Antti Palola


Antti Palola (54) on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut Palkansaajajärjestö Pardia ja Suomen Laivanpäällystöliiton puheenjohtajana sekä Åbo Navigationsinstitutin rehtorina, lehtorina ja tuntiopettajana. Koulutukseltaan Palola on merikapteeni. 

Palolan mielestä Suomella on kaikki valtit pärjätä kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa kehittämällä omia vahvuuksiaan. Suomalaiset ovat hyviä osaajia ja Suomea tulee edelleen kehittää maana, jossa jokaisen on hyvä elää, opiskella, työskennellä, yrittää, pärjätä ja myös menestyä. Mahdollisuuksia suomalaisille ovat luoneet hyvät koulutusmahdollisuutemme, laadukkaat julkiset palvelut ja myös puhdas luonto. Niiden kautta voi tulevaisuudessa syntyä myös uusia kaupallisia vientituotteita, joten meidän on vaalittava niitä.
 

Eero PekkolaEero_Pekkola-muokattu.jpg

 

Teollisuusneuvos Eero Pekkola on toiminut Oilon-yhtiöiden toimitusjohtajana vuodesta 1997 lähtien. Hän on koulutukseltaan koneinsinööri ja hänellä on 30 vuoden kokemus toimimesta suomalaisten konepajateollisuuden yritysten kansainvälisen markkinoinnin ja viennin parissa. Vuosina 1983 -1987 hän työskenteli bioenergia-alalla vaikuttaneen Perusyhtymän hakkuri- ja hakelämpölaitoskonepajan osastopäällikkönä. Oilon Oy:n varatoimitus-johtajaksi hän siirtyi vuonna 1993 ja toimitusjohtajaksi vuonna 1997. Hänen johdollaan Oilon on kasvanut ja kehittynyt perinteisestä öljy- ja kaasupoltinten valmistajasta merkittäväksi kansainväliseksi energia- ja ympäristö-teknologian yritykseksi. Oilonin päätuotteita ovat ongelmäjätteiden-, jätteiden- ja kaatopaikkakaasujen polttolaitteet, biokaasujen- ja bioöljyjen polttolaitteet, maalämpöpumput sekä teollisuuslämpöpumput ja teollisuuden kylmälaitokset.
 
Eero Pekkola on myös LVI-Talotekniikka ry:n hallituksen jäsen, EK:n Kiina-verkoston puheenjohtaja sekä Tekesin
johtokunnan jäsen.

 

​Anneli Pirttilä

Anneli Pirttilä on Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori ja Arenen viestintävaliokunnan puheenjohtaja.

 

​Pertti Puusaari

 

Tekniikan tohtori, rehtori Pertti Puusaari on toiminut Hämeen ammattikorkeakoulun rehtorina 1.3.2013 alkaen ja tätä ennen vararehtorina ja kehitysjohtajana vuodesta 1996 lähtien. Pertti Puusaari on OKM:n Koulutustoimikuntajärjestelmän ohjausryhmän jäsen sekä  Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston  koulutusvaliokunnan jäsen.

 

Olli RehnOlli-Rehn-muokattu.jpg


Olli Rehn on työskennellyt Euroopan unionin talous- ja raha-asioista vastaavana komissaarina helmikuusta 2010 lähtien, ja lokakuussa 2011 hänet nimitettiin komission varapuheenjohtajaksi.
Tätä ennen hän toimi laajentumiskomissaarina (marraskuusta 2004 helmikuuhun 2010) ja yritystoiminta- ja tietoyhteiskuntakomissaarina (heinäkuusta marraskuuhun 2004). Vuosina 1998-2002 Rehn johti komissaari Erkki Liikasen kabinettia.
2002–2003 Olli Rehn toimi professorina Helsingin yliopiston valtio-opin laitoksella.
Rehn oli kansanedustaja 1991-1995, jolloin hän toimi myös Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja. Euroopan parlamentin jäsen hän oli vuodet 1995-1996. Hän oli Keskustan varapuheenjohtaja 1988-1994 ja Keskustanuorten puheenjohtaja 1987-1989. 

 

Olli Rehn on väitellyt kansainvälisestä poliittisesta taloustieteestä Oxfordin yliopistosta vuonna 1996. Valtiotieteiden maisteriksi hän valmistui Helsingin yliopistosta 1989. Vuosina 1982-1983 hän opiskeli kansainvälistä politiikkaa, taloustiedettä ja journalismia Macalester Collegessa Saint Paulissa Minnesotassa.
 

​Merja Reijonen

 

Merja Reijonen on valtiotieteen tohtori ja traumapsykoterapeutti. Hän toimii Metropolia Ammattikorkeakoulun Hyvinvoinnin tutkinto-ohjelman tutkintopäällikkönä. Reijosen mielenkiinnon kohteena on ollut kulttuurinen identiteetti, tunnetyö, kehollisuus ja jaksaminen. Reijonen on työskennellyt pitkään monialaisissa työryhmissä koulutuksen ja työelämän yhteistyöhankkeissa.

 

​Riikka SalokannelLADEC_Riikka_Salokannel_Muokattu.jpg


Riikka Salokannel on Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n kehitysjohtaja ja johtoryhmän jäsen ja vastaa Lahden seudun elinkeinostrategisiksi kärjiksi valittujen Cleantech- ja muotoilutoimialojen kehittämistyön johtamisesta. Hänet tunnetaan aktiivisesta työstään CleanDesignin, eli Cleantechin ja käyttäjälähtöisen teollisen muotoilun yhdistämisen, edistäjänä. Salokannel on jäsen useissa muotoilualan tuki- ja kehittäjäverkostoissa, mm. Lahden seudun teollisen muotoilun kehittämis- ja edistämistyötä ohjaavassa Design Lahti Advisory Boardissa, Työ- ja elinkeinoministeriön alaisen kansallisen muotoiluohjelman ohjausryhmässä sekä kansainvälisen muotoilusäätiön hallituksessa. Riikka Salokannel toimi vuosina 2002-2010 kansainvälisen Carlsberg Groupin omistaman Oy Sinebrychoff Ab:n muotoilupäällikkönä. Hän on edelleen myös yrittäjä ja partneri vuonna 1993 perustetussa lahtelaisessa tuote- ja brändimuotoiluun erikoistuneessa Studio Salokannel & Toivonen / Studio S&T Crew Ky:ssä. Hän on toiminut aiemmin myös pakkaussuunnittelijana Stora Ensolla.

 

Arto O. SalonenArto Salonen-muokattu.jpg


Arto O. Salonen on Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen dosentti. Hän toimii Metropolia Ammattikorkeakoulun opetushenkilökunnan kehittämisohjelman ohjelmajohtajana. Salosen osaamisen keskiössä on oppimisen maksimointi jaetun asiantuntijuuden ja toimijoiden itseohjautuvuuden avulla. Hänen teoreettinen osaamisensa yhdistyy käytännön kokemukseen niistä pedagogista haasteista, jotka yhdistävät kymmenien eri koulutusohjelmien opettajia monialaisessa korkeakoulussa. 

 

​Marika SiniaaltoMarika Siniaalto.jpg

 

Marika Siniaalto on sosiaaliseen median erikoistuneen verkkobisnestoimisto Grapevine Median perustaja ja toimitusjohtaja. Neljässä vuodessa Marika on luotsannut yrityksensä alansa pioneeriksi ja halutuksi yhteistyökumppaniksi. Toimitusjohtajana hän toimii aktiivisesti Grapevinen asiakastyössä ja hallitsee sosiaalisen median palvelut sekä teoreettisesti, teknisesti että käytännön osalta.

Filosofian maisteriksi valmistunut Marika on ennen yrittäjyyttä toiminut muun muassa ATK-kouluttajana ja sijaisopettajana, ja hänellä on lähes 15 vuoden kokemus internetin tekniikoista, digimarkkinoinnista ja kouluttamisesta. Hän on pitänyt sosiaalisen median koulutuksia lukuisille asiakkaille sekä massaseminaareissa että pienemmissä, asiakkaille räätälöidyissä tilaisuuksissa. Marikan koulutushistoriaan kuuluu myös useita yhteistyökoulutuksia esimerkiksi Suomen Yrittäjien, Ratekoulutuksen, TalentGaten sekä SMKJ:n kanssa.
Kouluttajana Marika on saanut kiitosta selkeästä tyylistä ja käytännönläheisestä otteesta.

 

Hannu Sirén

 

Hannu Sirén toimii opetus- ja kulttuuriministeriössä korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osastolla korkeakoulutuspolitiikan vastuualueen sekä tietohallinnon vastuualueen johtajana. Aiemmin hän on toiminut samassa ministeriössä mm. aikuiskoulutusyksikön johtajana sekä ammattikorkeakouluyksikön johtajana. Korkeakoulutuspolitiikan vastuualueelle kuuluvat mm. kansalliseen ja kansainväliseen korkeakoulupolitiikkaan liittyvät asiat sekä opetus- ja opintoprosessit yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Tietohallinnon vastuualueelle kuuluvat korkeakoulujen tietohallinnon kehittämiseen liittyvät asiat.

 

Eija Somervuori

KTM Eija Somervuori toimii opetusneuvoksena opetus- ja kulttuuriministeriössä korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osastolla vastuualueenaan korkeakoulujen talousraportointiin ja talouden ohjaukseen liittyvät tehtävät. Aiemmin hän on toiminut talous- ja palvelujohtajana Sibelius-Akatemiassa ja talouden asiantuntijatehtävissä valtionhallinnossa.

 

Esko Tirkkonen


Koulutus LiK ja opinto-ohjaaja. Työkokemusta liikunnan puolella kaikkien kouluasteiden liikunnanopetuksesta, eri lajien alkeiskurssien pitämisestä, huippu-urheilijoiden valmentamisesta ja liikunta-alan yrittämisestä.  Ammattikorkeakoulussa työhistoriaa v. 1998 lähtien: opiskelijapalvelupäällikkönä PIRAMKissa, ollut kehittämässä ammattikorkeakoulujen opintojen ohjaus- ja tuutorointijärjestelmää mm. OPED- ja EXO –hankkeissa, jona aikana myös aktiivisesti mukana kansainvälisessä toiminnassa. PIRAMKin ja TAMKin yhdistymisen jälkeen vuodesta 2010 lähtien perustamassa TAMKin liikuntapalveluita, joita tarjotaan kaikille TAMK –yhteisön jäsenille osana opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia ylläpitävää ja kehittävää toimintaa. Syksystä 2013 lähtien TAMKin liikuntapalvelut on tuotettu yhdessä Tampereen kahden yliopiston kanssa Unipoli Sport –verkostoyhteistyönä, joka on lisännyt ja monipuolistanut merkittävästi erityisesti TAMK –yhteisön liikuntamahdollisuuksia. TAMKin Kaupin kampuksen liikuntarakentamisen suunnittelu on käynnistynyt ja tavoitteena on, että liikuntatilojen saneeraus ja laajennus valmistuu parin kolmen vuoden kuluttua. Oma aktiivinen liikunnan (mm. pyöräily, murtomaahiihto, golf) harrastaminen tukee korkeakoululiikunnan parissa tapahtuvaa työ- ja opiskeluyhteisön hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä lisäävää kehittämistyötä.