Ostoskorissa
  tuotetta

​Virtuaaliluonto​

​​​​​​​​​​​​​​​​Hankkeen tavoitteena on lisätä pitkällä tähtäimellä matkailijamääriä suomalaisissa luonto- ja maaseutumatkailukohteissa ja kehittää matkailun digitaalista osaamista Suomessa. Lisäksi tarkoitus on markkinoida Suomen luontomatkailua uusille kohderyhmille, vähentää matkailun esteitä ja edistää suomalaisten matkailuyritysten tunnettuutta.

Virtuaaliluonto on digitaalinen palvelukokonaisuus, joka yhdistää suomalaisen luonnon ominaisuudet, digitaalisuuden ja virtuaalisuuden saumattomaksi elämykseksi. Hankkeessa pilotoidaan virtuaalisia, digitaalisia ja "pelillistettyjä" luontoelämyksiä ja kehittävän arvioinnin kautta skaalataan ne valtakunnallisesti siten, että samanlaisen virtuaalisen luontokokemuksen voi kokea luonnossa eri puolilla Suomea.

Hanke on rahoitettu maaseutuohjelmasta kolmeksi vuodeksi (1.3.2016-28.2.2019). Hankkeen tuotoksia julkaistaan Virtual Outdoors Finland –portaalissa. Hanketta hallinnoi Lahden ammattikorkeakoulu ja se toteutetaan yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Virtuaaliluonto mediassa:
ESS: Lamkin projekti puuhaa Suomen luonnosta virtuaalitodellisuutta (18.5.2016)​​​​​