Ostoskorissa
  tuotetta

Tehokkaasti
ty​öelämään

Tehokkaasti työelämään -hankkeessa kehitetään valtakunnallinen palvelukokonaisuus amk-opiskeluun sisältyvän työharjoittelun ja opintojen jälkeisen työllistymisen edistämiseksi ja opiskelijoiden uravalmiuksien lisäämiseksi. Nykyaikainen palvelukokonaisuus luodaan ammattikorkeakoulujen 2016 hankkiman internet-pohjaisen harjoittelupaikka- ja työnvälitysjärjestelmän yhteyteen. Tätä kautta muodostuu yhden luukun valtakunnallinen palvelukokonaisuus palvelemaan niin ammattikorkeakouluopiskelijoita ja valmistuvia, opintojen ohjausta sekä työnantajia.

Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan kyseiseen palveluun liitettävä tai linkitettävä PLE:n malli (Personal Learning Environment, henkilökohtainen opiskeluympäristö), jonka avulla korkeakouluopiskelija voi markkinoida ja brändätä itseään ja osaamistaan työnantajille ja harjoittelupaikkojen tarjoajille. Samanaikaisesti PLE on linkitettävissä myös LinkedIniin ja muihin sosiaalisen median tarjoamiin rekrytointipalveluihin.

Kehittämiskohteena PLE ja Open Badge

PLE:n keskeisenä ajatuksena on elinikäinen oppiminen ja sen näkyväksi tekeminen, jolloin työantajien on mahdollista tarkastella opiskelijan (ja myöhemmin työntekijän/-hakijan) oppimis- ja verkostohistoriaa sekä osaamista. Avoimuutensa ja jaettavuutensa vuoksi se on helposti liitettävissä kaikkiin verkossa ja sosiaalisessa mediassa oleviin rekrytointipalveluihin. Open Badge (=osaamismerkki) kehitetään tässä hankkeessa yhteistyössä työelämän kanssa, joka on täysin uusi lähestymistapa osaamisen näytön vahvistamiseksi ja Open Badgen kehittämiseksi.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​