Ostoskorissa
  tuotetta

Mennään metsään

Luontomatkailu on maailman keskeisiä matkailutrendejä ja yksi nopeimmin kehittyvistä matkailun osa-alueista. Mennään metsään -hankkeen tavoitteena on kehittää laadukkaiden retkeilyreittien verkosto Päijät-Hämeessä.


Hankkeessa kehitettävät retkeilyreitit ja -alueet ovat: 1) Tiirismaan alue Hollolassa, 2) Lapakiston alue Lahdessa, 3) Heinolan Juustopolku ja Ilvespolku yhteyksineen Vierumäelle, 4) Kammiovuori Sysmässä, 5) Padasjoen Päijänne-Ilves sekä 6) Asikkalan Aurinko-Ilves yhteyksineen Evon retkeilyalueeseen. Tavoitteena on luoda pysyviä toimintamalleja retkeilyreittien ylläpitoon ja huoltoon sekä parantaa reittien esteettömyyttä. Kanta-Hämeen alueella toteutetaan esiselvitys ja valitaan kehitettävät retkeilyreitit.Hankkeessa tuotetaan myös digitaalista viestintä- ja markkinointimateriaalia, jonka avulla vahvistetaan alueen matkailuyritysten ja -kohteiden luontomatkailun kehittämistä sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla toimimista varten.

Lisäksi panostetaan elämyksellisyyteen, tarinallisuuteen sekä uusien digitaalisten ja älykkäiden sovellusten kehittämiseen, joissa yhdistyvät luonto, teknologia ja moniaistinen palvelukokemus.

Hankkeen toteuttaa LAMK 1.1.2016-30.6.2018. Rahoittaja on Maaseuturahasto.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​