Ostoskorissa
  tuotetta

Lahti ha​ppens 

– tapahtumia yhdessä ja vastuullisesti 

Lahti happens –hanke on Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahti Regionin yhteishanke, jolla lisätään Lahden vetovoimaisuutta kansainvälisten tapahtumien, kisojen, kokousten ja kongressien järjestäjänä. Hankkeessa haetaan alueelle kasvua kansainvälisiltä matkailumarkkinoilta ja rakennetaan alueen tapahtuma- ja palvelutoimijoiden yhteinen toimintamalli. Tavoitteena on muodostaa Päijät-Hämeen toimijoista, pk-yrityksistä ja järjestöistä, pysyvä ja tapahtumamatkailun kehittämistoimintaan sitoutunut toimijaverkosto, joka kohtaa säännöllisesti sekä sähköistä verkostoitumistyökalua hyödyntäen että yhteisissä tapaamisissa.

LAMKin osatoteutus painottuu vastuullisen tapahtumatuotannon palvelumallin rakentamiseen. Palvelumallia voidaan hyödyntää alueen liikunta-, urheilu-, kulttuuri- ja viihdetapahtumissa sekä messujen yhteydessä. Hankkeessa tuotetaan myös tapahtumatoimijoiden sisäisen markkinoinnin työkalut sähköiselle alustalle, jolta ne voidaan kohdentaa tapahtumamarkkinoinnin tueksi. 

Lahti Regionin osatoteutuksessa ensisijaisena tavoitteena on etsiä ja kartoittaa Lahteen sopivia, suuria kansainvälisiä kongresseja ja tapahtumia. Lisäksi tutkitaan Convention ja Event Bureau -toiminnan edellytyksiä ja organisoitumismallia muodostettavan päijäthämäläisen yhteistyöverkoston kanssa. Hankkeessa toteutetaan valituille markkinoille sopivia tuote- ja palvelukokonaisuuksia sekä markkinointi- ja myynninedistämistoimenpiteitä. 

Lahti happens –hanke linkittyy Lahti2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuiden toteuttamiseen sekä kisakaupunki-kokonaisuuden rakentamiseen. 

​​​​​​​​​​​​​​Kisakaupunki-käsikirja​ (pdf)